Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

The Signal: Hatalmas meglepetés a semmiből

2014. október 25. - csak Porter

x900.jpg

Régebben láttam belőle egy előzetest, ami tetszett is, de mire eljutottam addig, hogy meg is tudjam nézni, már nem emlékeztem rá. És ez a legjobb, ami történhetett: viszonylag nulla előismerettel ültem neki és ütött. Bocsi, inkább úgy írnám, hogy ÜTÖTT, de piszkosul. Bárki, aki bepróbálná, azt ajánlom neki, hogy ne nézzen nagyon utána, mert csak a saját élményén ront!

történet.png

A történetről elég annyit tudni, hogy 2 hecker és az egyikük barátnője épp Kaliforniába tart, amikor egy ismeretlen konkurens fel nem töri az iskolájuk adatbázisát, majd üzeneteget küld nekik. A kíváncsiság persze nagy úr, így nem tudják megállni, hogy ne nézzenek utána a bizonyos elkövetőnek. Miután lenyomozzák hollétét, felkeresik, ám ez a tettük egy olyan eseménysorozatot indít el, amire senki sem fogadott volna…

Vélemény.png

A fiatal színészek színészi tehetsége szerencsére nem egy idióta horrorfilmes tinigárda szintjén mozognak, hanem meglepően hatásosak tudnak lenni szerepükben. Brenton Thwaites már az Oculusban is megvillogtatta tudását, bár itt sokkal nagyobbat játszik. Olivia Cooke sokaknak a Bates Motelból lehet ismerős, ott is remek alakítást nyújt, csak úgy, mint itt. William Eubank eddig csak kisebb filmeket rendezett és ezt is potom 4 millióból hozta össze, amit testvérével jegyez forgatókönyvíróként is.

A parádésan kitalált sztori miatt ugyanis, amint beindulnak az események, 5 perccel előre se tudnád kitalálni, hogy ki mit fog tenni és hova is tart végül ez a sztori. Csak azt veszed észre, hogy egyik stílusból vált a másikba és nem tudod eldönteni, hogy milyen filmet is nézel. Tele van meglepetéssel. A lassítások nem csak hatásvadász szerepet tölt be, mint Bay mostani munkáiban, hanem tökéletesen vannak időzítve és érzelmi löketet is ad a filmhez. Az utolsó pár perc végül olyan pofont ad, hogy utána két percig csak ülsz a székbe és próbálod feldolgozni az imént látottakat.

Biztos, hogy sokaknak nem fog majd bejönni, de akinek mégis, az velem együtt örülhet neki, hogy egy újabb merész kis költségvetésű gyöngyszemre talált, ami mert eltérni az átlagtól és így bennem egy remek filmélményt hagyott.

Pontok.png

 

imdb.png

6.2/10

sajat.png

8/10

Borító.png

MV5BMTA2MDc5MDQ2MTVeQTJeQWpwZ15BbWU4MDY4Njc3NDEx._V1__SX1857_SY903_.jpg

Előzetes.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr506831939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása