Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Távozz tőlem, Sátán!: Zsarufilm természetfeletti szállal megspékelve

2014. augusztus 22. - csak Porter

Az idei mozis évben nem igen halmoztak el minket a mozik horrorfilmek terén. Bár volt egy rém gyenge Mars – Az utolsó napok és Az elnémultak, amire nem hiszem, hogy olyan sokan kíváncsiak voltak. De most fut a magyar mozikba Scott Derrickson új horrorfilmje, aki eddig ebben a műfajban egész jókat szállított az Ördögűzés Emily Rose üdvéért és a tavaly előtti Sinisterrel. Bár idei alkotása kicsit eltér a szokványostól, ám egy egészen új irányból mutatja be a ”démonok köztünk járnak” horrorkliséjét…

történet.png

Sarchie egy New York-i rendőr, aki társával nap, mint nap brutális bűncselekmények után nyomoznak. Az egyik ilyen ügye - amiben egy megtébolyodott nő dobja be csecsemőjét az állatkerti tigrisekhez - viszont jóval bonyolultabbá kezd válni, amikor természetfeletti dolgok sorozata kezdődik el. A nyomozó segítségére lesz egy pap is, aki jártas a természetfelettiben és majdnem olyan kemény, mint Sarchie…

Vélemény.png

A fent már említett új irány az, hogy ez nem kimondottan horror, hanem egy zsarufilm természetfeletti szállal megspékelve. A film első felében ugyanis egy nyomozásnak lehetünk szemtanúi, ami a maga komor hangulatával és a sok nyomasztó, sötét jeleneteivel baromi ütősre sikerült. A középpontban levő nyomozót játszó Eric Bana kimondottan jó választás volt a szerepre a maga erős, karizmatikus megjelenésével és a megszállottakat játszó színészek is egytől egyik hatásosnak bizonyultak. Az efféle filmekhez szükséges családi drámás szál is működőképes volt.

Ám azt éreztem a film második felében, hogy olyan sok szálat indítottak el, hogy kicsit túlzsúfolt kezdett lenni a mozi. Volt olyan szál, ami teljeséggel feleslegesen került bele a filmbe. E jelenetek nélkül is működőképes lett volna a film egésze, és itt csupán egyfajta műfaji kliséként tudott érvényesülni. Volt olyan szál, amit viszont szépen felépítettek, majd mintha elfelejtették volna megírni a lezárását, ott hagyták befejezetlenül a semmiben lógva. A film végén a csúcspontnak szánt ördögűzés sem maradhat el, ami jól lett tálalva, de már olyan elcsépelt és olyan sok filmben láthattuk, hogy aki több ilyen filmet is látott, már csak legyint rá.

Összességében jó szórakozást nyújt a Távozz tőlem, Sátán!, ám amilyen erősen kezdett és adott egy minőségi nyomozós thrillert, úgy változott át egy kliséket jól alkalmazó horrorfilmmé. Persze egyén kérdése, hogy ki melyik műfajt szereti jobban, de az biztos, hogy jól fog rajta szórakozni.

Pontok.png

imdb.png

6.5/10

sajat.png

6/10

Borító.png

tvozz.jpg

Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr616626481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása