Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Dark Skies - Sötét égboltok - Sötét hangulat!

2014. március 14. - Nikosssz

történet.png

A Barret család a külvárosban él és gyökeresen megváltozik minden körülöttük, amikor egy idegen létforma kezdi el őket terrorizálni esténként. Egyre jobban elszigetelődnek a szomszédoktól, barátoktól, így csak magukra számíthatnak abban, hogy felvegyék a küzdelmet az ismeretlennel.Vélemény.png

Nem túl nagy elvárásokkal ültem le megnézni a filmet. Könnyen lehet, hogy ezért ütött ekkorát nálam.  Ugye a lényeg az U.F.O. -k körül van, és ezt nagyon jól mutatták be. Végig izgalmas a film, nincsenek olyan üresjáratok amikre azt mondanánk, hogy unalmasak. Sikerült nem túl ismert nevekkel egy nagyon jó filmet összehozni a kategóriájában, ami nem is vált ki az emberből túlságosan nagy félelmet, de mégis kellően hátborzongató!

Lássuk a sztorit! Alapjában véve nagyon gyorsan rá lehet jönni, hogy miről is van szó! De nagyon tetszett ez a felvezetés, hogy eleinte gyermekes csínyekként kezdtek provokálni az idegenek, majd egyre durvábban. Nagyon jól meg lettek csinálva ezek a részek. Gondoljunk csak bele, a konyhában egyensúlyban levő dolgokra, amik még geometriai alakzatokat is visszaver a plafonra a fényből! Azt hiszem ettől és még több jelenettől sok embernek a szőr fel áll a hátán! Nálam legalábbis így volt. Aztán ahogy egyre több dologra jövünk rá, és azt hisszük tudjuk mi lesz a vége, akkor váratlan fordulatként megcsavarják az egészet! A legjobb ebben, hogy magyarázatot is adnak mindenre! Ezután jön egy még nagyobb meglepetés, amit a bekapcsolt adó-vevő készüléknek sikerül okoznia. Ezzel talán a folytatást akarták bebiztosítani maguknak? Remélem nem, mert nagyon el lehetne cseszni az amúgy teljesen jó filmet!

Lássuk a szereplőket, és a hangokat. Bár egy nevet sem tudnák kiemelni, akit már láttam olyan műben, ami kiváló volt, mégis tudtak egy olyan szintű színjátékot hozni, ami teljesen korrektül megfelel a film elvárásának. Keri Russell kellemesen könnyedén játsza a zavarodott anyukát! Teljesen magára tudta venni a szerepet, és nem vállalta túl magát.  Josh Hamilton az apuka szerepét viszont nem tudta betölteni. Egyszerűen olyan volt mintha nem is törődne a gyerekekkel! Ő az aki kicsit visszafogta a filmet!  Dakota Goyo mondjuk ismerhető lehet a Vasökölből, de azért az sokkal jobban agyon volt hype-olva mint ez! Mégis szerintem itt jobban játssza a karakterét mint ott. Kadan Rockett a kissebbik testvérrel nekem csak a hangjával volt gondom. Eléggé nyivákolós volt. Ettől függetlenül összevetve a filmmel jó választások. Ha ismert színészekkel tuszkolnák tele a filmet, mindenki nagyobb elvárással ülne le megnézni.
A hangok nagyon brutálisan hatnak az emberre, ugyanis használja azokat a tipikus horror filmes sötét hangulatú dallamokat, aztán sokszor mégsem hoz ki semmit belőle! Szóval tényleg kiszámíthatatlan, hogy mikor is fog ténylegesen történni valami!

Nagyon jó film volt, csak nem szabad elvárásokkal leülni megnézni! Ez nem egy amolyan túlijesztgetős horror ufó-s téma, de mégis hátborzongató! Mindenképpen megér egy próbát! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,3/10sajat.png9,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngFELIRATOSAN IDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr985858797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása