Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Vas (Torque)

2014. március 07. - Nikosssz

történet.png

Cary (Martin Henderson) több motort is ellopott az egyik motoros banda főnökétől, Henrytől (Matt Schulze). Csakhogy a motorokban elrejtve ott lapult valami, ami nagyon értékes volt, ezért Henry meg akarja leckéztetni azt, aki túljárt az eszén. Amikor megölnek egy rivális motorost, Carynek menekülnie kell, mivel minden nyom hozzá vezet. Hogy tisztázza magát, el kell kapnia az igazi gyilkost, persze úgy, hogy közben elkerülje a nyomában járó FBI-ügynököt és a bosszúszomjas Henryt is.

Vélemény.png

Miért is nem bízom mostanra az imdb pontszámokban? Tökéletes példája ennek a Vas! Nézzétek meg mennyi pontot szerzett, utána pedig értékeljétek ti egy 10-es skálán. Ugye, hogy lényeges a különbség? Engem már csak az érdekel mennyi pontja lenne, ha ez is agyon lett volna hype-olva. 

Joseph Kahn első filmje volt, amit megrendezhetett. De nem volt kezdő már akkorsem, ugyanis rengeteg zenéhez írt videoklipeket , és forgatta le őket! A forgatókönyvíró szintén első filmjének hozta ezt a 2004-es jó kis filmet. Matt Johnson agyából nem pattant ki egy világot megrázó új történet, nemsok egyediséggel bír a film, de mégis szerethető, a sok lehúzás ellenére. Nem csak azért néztem meg már vagy 10-szer a filmet, mert nincs még egy ilyen stílusú film, amiben csaknem a film 75%-át járműveken töltik, de tényleg megfogott, és tetszett. Engem megvett kilóra!

Lássuk magát az alap sztorit. Ahogy mondtam nem kapunk sok újat, de a mindig más kivitelezés sok jó filmet hozott már nekünk. Egyszerű, könnyen emészthető, még olyan nagyon váratlan fordulat sincs benne, de mégis az egyik legjobb motoros film az én szememben. Pedig inkább vagyok autópárti, ezért is van, hogy a kezdő jelenet az egyik kedvencem, és nem csak a két szuper tuning verda miatt, de a hangjuk is nagyot szólt az 5.1-es házimozirendszerrel. Utána persze van itt minden ami kell egy filmbe. Dögös csajok, verekedések, lövések, versenyek, FBI ügynökök és remek szereplők! Szóval az alapsztori egy bosszúsztorin alapul, egy kis romantikával fűszerezve. Főhősünk visszatér pár hónap szabadnap után, hogy lebuktasson egy motoros bandavezért, aki drogterjesztéssel foglalkozik. Azonban tőrbe csalják, és az FBI ráhárít egy gyilkosságot a kábszerbirtoklás mellett. Kezdetét veszi az őrült menekülés a rendőrök és a megölt srác bandája elől. A végére persze minden happy, és valószínűleg főhősünk a nőjével és haverjaival visszatér a déli vidékre!

Mi az ami nem tetszett, és gallyra vágta a filmet egy bizonyos szintig? A vége! Az utolsó üldözés olyan durva sebességet diktált, hogy a rohanó világ teljesen átment számítógép alkotta képekbe, és ezt nem csak a házakkal, de az autókkal is illusztrálták! De ki tudja, mi történik, ha egy olyan motorral hasítunk keresztül a városon, aminek a motorja egy Rolls Royce helikopterből lett átoperálva. Ezenkívül a pár apróbb bakitól el lehet tekinteni szerintem, de ez az egy hazavágta az élményt!

Jöjjenek a jó részek és jelenetek. Személyes kedvencem amint említettem a nyitó jelenet, amit az előzetes részben majd megtekinthettek. De ide tartozik a végén levő két csajszi harca is, amiben az a különös, hogy az egészet motorjukon hajtják végre. Ahhoz képest, hogy nem vagyok nagy motor rajongó, sokszor elkapott és magával ragadott a film azon része, amikor suhantak az utakon, irdatlan sebességben!

A zenei téren a film szintén jól teljesített, mert ha nem is a legismertebb zenékkel tunkolták tele, de mindig hozzáadott egy kicsit az adott jelenthez, mert oda illett, és mert jól hangzott a motorok zajával!

A színészekről csak pár szót. Mivel a legismertebb közülük talán Ice Cube külön, csak őt emelném ki. Nagyon jó karaktert kapott, ami illett hozzá, és kellően jól tudta játszani. A szövegei amit kapott hatalmasak, és nem kevésszer ütnek! A többiekről általánosítva írok. Ahhoz képest, ha azt vesszük, hogy nem túl ismert színészekről beszélünl, teljesen korrektül lehozták a filmet! Mindenki jól teljesít!

Nem igazán értve egyet az IMDb pontozással bátran ajánlom a remek filmet, nem csak autó/motor őrülteknek! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png3,9/10sajat.png8,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr25849022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása