Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A vizsga-végeredmény ötös

2014. március 01. - Ágnesz11

történet.png

Zajlanak egy óriáscég felvételi vizsgái. Már csak nyolcan maradtak. Végső tesztként összezárják őket egy ablaktalan szobába, és lefektetik a versenyben maradás szabályait.

Vélemény.png

A vizsga (Exam) , egy vérbeli thriller de  pszichésebb fajtából. Mikor megláttam a címet nem győzött meg de egy próbát megér címen meg is néztem kellemes csalódás ért. Egy multinacionális cég felelős beosztásba keres embert aki elbírja a munkával járó hatalmas felelőséget. Nyolcan maradnak a végére de csak egy valakire van szükség,egy tesztet kell kitölteni és itt éri őket meglepetés. Egy kérdés egy válasz de mi a kérdés? Ezt kell kideríteni bármi áron. Érdekes hogy egyes emberek mit meg nem tesznek egy állás megszerzésének érdekében. Számos alkotásnak szolgál alapjául ez a téma de valahogy A vizsgának sikerül kiemelkednie a tömeg filmek világából.

A díszletre nem kellet túl sok gondot fordítani mivel egy szobában játszódik az egész és az sincs zsúfolásig berendezve de ez valahogy megadja az alaphangulatot.

A rendező (Stuart Hazeldine) neve nem mond sokat mivel elég kevés filmje van de ezt a elégé jól összerakta a jutalma egy BAFTA jelölés lett. A feszültség folyamatosan érezhető egy percig se éreztem azt hogy lapos lenne és kikapcsolom inkább. Párbeszédek,cselekvések szépen követik egymást,bár történnek benne abszurd dolgok és a kaphatott volna egy icipicit szebb befejezést de így is elégedettek lehetünk.

A szereplőgárda láttán észre vesszük hogy nem egy sztárokkal teli tűzdelt film,nincs ezzel gond remekül játssza mindenki a rá írt szerepet. 8 ember különböző, nemzetiséggel, tulajdonsággal, kultúrával, személyiséggel ez bizony szépen ki is rajzolódik a 100 perc alatt.

 Összességében egyszeri megtekintésre mindenkinek ajánlom ritka az ilyen darab, ami az elejétől a végéig leköt és nem jössz rá az első percekben mi lesz a vége, azért egy ilyen felvételi vizsgát személy szerint nem vállalnék be.

 Pontok.pngimdb.png6,9/10sajat.png

8,0/10Előzetes.png

Borító.pngonline.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr1005837616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása