Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Grindhouse: Halálbiztos - (Grindhouse: Death Proof)

2014. január 03. - Nikosssz

történet.png

Texas legtüzesebb DJ-jének, Jungle Julia-nak az alkony leszállta azt jelzi, hogy eljött a lazulás ideje két legjobb barátnője társaságában. A három szexi bombázó beleveti magát az éjszakába, megbolondítva és felgerjesztve a bárok törzsközönségének vágyait. Ám a feléjük irányuló figyelem közül nem mindegyik mondható ártatlannak. Valaki titokban minden lépésüket követi. Stuntman Mike, a sebhelyes arcú, cserzett bőrű férfi, gyilkos pillantásokkal fixírozza őket felturbózott autójának kormánya mögül. A lányok sörük felett ülve nem is sejtik, hogy a parkolóban, pár méterre tőlük, Mike már túráztatja halálos fegyverét, végzetes masináját.

Vélemény.png

Quentin Tarantino! Igen, van akinek már ennyi elég ahhoz, hogy egy tuti jó filmet kapjon. A Grindhouse-nál is közreműködött, mint forgatókönyvíró, mint producer, mint operatőr és mint rendező is. Lényegében egy színtiszta Tarantino filmet kaptunk. Nem hiába ismeri mindenki a nevet. 2 Oscarral, és sok jó filmmel gazdagította már a film ipart. Ez a remekmű nem mindennapi alkotás. Nincsenek benne olyan eget verő túlzások, mint pl. a Kill Bill-ben.

A Kill Bill női főszereplője után, most odáig jutott, hogy a 8 főbb szereplő közül, mindössze egy szerepet játszik benne egy férfi. A szerepet sem adta át akárkinek, hiszen egy tuti befutót láthatunk a kaszkadőr szerepében. Nem más mint ˝dobpergés˝ Kurt Russel! Bár 2007 óta megcsappant a filmes listája a 63 éves színésznek, most például a Halálos Iramban 9 szereplői közt fog szerepelni. A női szereplők közt felbukkan többek között Rosario Dawson, Zoe Bell és Sydney Tamiia Poitier. 

A képi világ hihetetlenül jó megoldással lett elkészítve. A film magában 2 részre osztható, az első része egy olyan megoldást alkalmazott, ami egy retro filmhez hasonlítható. A színes kép egy olyan szemcsézett vagy textúrázott zavarást használ, hogy tényleg visszarepít a régebbi korokba. A film felénél egy olyan furcsaság fogad minket, hogy az egész színvilága átvált fekete-fehérbe. Aki nem szereti ezt a megoldást sem kell sokáig szenvednie ugyanis pár perc után átvált a megszokott normális képminőségbe a normális szinekkel.

A filmhez hozzákötnek még a zenék is, amik a maguk country-s hangulatával visszarepítenek oda ahova kell. NAgyon hangulatos kis zenék találhatóak.

Összesítve hangulatos Tarantino film, jó látványvilággal, és jó kis sztorival. Ha szereted azt az elvont hangulatot, akkor mindenképp érdemes megnézni. Annak ellenére, hogy a végénél még lehetne folytatni, és beköpik a THE END-et , élvezhető. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png7,1/10sajat.png8,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr545727970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása