Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Öt történet az elmezavarról (Call Me Crazy: A Five Film)

2013. december 24. - DavidRawrr

történet.png

Öt történet öt emberről, akik mentális betegségekben szenvednek. Lucy, a joghallgató skizofréniával került intézetbe. Grace-nek Bipoláris zavara van, és a lánya küszködik ezzel a helyzettel. Allison nővére most jött haza a kórházból, és elrontja a húga meglepetését, aki az új barátját akarja bemutatni a szülőknek. A komikus Eddie depressziós és felesége nem érti, hogy a férje a magánéletben hogyan tud olyan zárkózott lenni. Végül a veterán Maggie hazatér a háborúból, ám életét megkeseríti a poszttraumás stressz.

Vélemény.png

Sosem voltam oda az ilyen csatornák álltal összedobott filmekért. Ám az HBO most egy nagyon erős filmet mutatott be. Fogtak 5 színészt, öt írót, öt rendezőt és 5 súlyos mentális betegséget, ezt belegyúrták egy filmbe ami mélységesen drámai és szívbemarkoló.

Szóval, öt külön történetet vonultat fel a film, melyek egyenként igen pontosan bemutatnak nekünk egy-egy betegséget. Minden részletre figyeltek, kezdve a betegségekkel, a velük járó lelki stresszel egészen a családtagok, barátok szevedéséig. Az első 3 történet még eléggé könnyed, ám a film utolsó 2 története durván hat az ember lelkére. Azt nem is kell titkolni, hogy ez a film tele van drámával, így aki lelkileg nagyon érzékeny, hagyja ki!
A dialógusok néha kicsit össze-visszák, az átvezetések pedig szintén egy-két helyen elkapkodottak. Ám nem ront a film.. Hát élvezeti értékén. (Morbid ez így!)

A színészek... Tökéletes munkát végeztek! Brittany Snow, Sarah Hyland, Sofia Vassilieva, Mitch Rouse és Jennifer Hudson. (Lucy, Grace, Allison, Eddie és Maggie) Mind az 5 színész tökéletesen eljátszotta azt a szerepet, amit ez a film megkíván. Minden tünetet, szenvedést, érzelmeket. Ha az ember akarta bele tudta élni magát a szerepükbe, és ez hatalmas plusz. Nem tapasztaltam túljátszást és unottságot. Az egész teljesen olyan volt amilyennek lennie kell!

Nos... Morbid a kijelentés, de érdekes film! Aki szereti a drámákat, azoknak úgy gondolom kötelező!

Pontok.png

imdb.png7.9/10

sajat.png9/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr365707192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása