Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Csodacsapat-Hangolódjunk egy kicsit a VB-re

2013. december 05. - Ágnesz11

történet.png

Patrick Orbera ünnepelt futballsztár - volt.

Ezt sikeres edzői karrier követte, de utána elindult a leejtőn inni és drogozni kezdett így elvesztette lányát és a munkáját is. Ha visszeretné kapni a lányát állást kell találni, amiben segítséget is kap. Egy kis szigetre kerül és a helyi csapatnak lesz az edzője ahol óriási az elvárás mivel meg kell nyerniük a nemzeti kupát, ha meg akarják menteni az egyetlen bevételi forrását a városnak, a konzervgyárat. Orbera segítséget kér egykori pályatársaitól, a nemes cél érdekében.Vélemény.png

Személy szerint már nagyon vártam egy jó kis francia vígjátékot, amit most meg is kaptam. Bár így teljesülne minden kívánságom.

Ez az ország nem csak a vígjátékairól híres, hanem a focicsapatairól is. A sztoriba nem volt semmi újdonság egy amatőr csapat nagy nehézségek árán illetve kemény munkával, de eljut az eddig lehetetlennek tűnő nemzeti kupa döntőéig. Marseille lesz az ellenfél, hogy nyernek, e vagy sem az legyen meglepetés, de csodák csodájára a konzervgyár megmenekül és Orbera is visszakapja a lányát.

Szereplők szempontjából viszont nem lehet panasz nagy része a francia vígjátékok krémjéből jött, mint például Omar Sy vagy Joey Starr.  A rendezői feladattal pedig nem más bíztak meg mint egy nemzetközileg is elismert személyt Oliver Dahan-t.. Azért valljuk be volt némi elvárásunk a filmmel kapcsolatban ilyen nevek láttán.(Zárójelesen megjegyzem nekem nagy kedvenc Omar Sy Az életrevalókban nyújtott teljesítménye miatt, aki pedig nem látta annak házi feladat!:) )

Karakterek szinten kapunk mindenből egy pszichiátriai esetet, aki utálja, ha vele örülnek így nem is lő gólt, egy szívbajos csatárt, akit a neje még a széltől is óv, egy színészi tehetségét bontakoztató volt focista, egy totál agresszív elmebeteget és egy kapust, aki Samuel Eto-nak képzeli magát folyamatos drogfogyasztó illetve habzsolja a nőket. Arcizomgyulladást nem fogunk kapni a sok röhögéstől, de vannak benne jól eltalált poénok, szóval egy biztos nem fogunk unatkozni a 97 perc alatt.Amit még meg kell említenem az a szinkron,kivételesen dob a filmen, a karakterekhez megtalálták a megfelelő magyar hangot így arra most egy rossz szavunk nem lehet.

Összességében egy habkönnyű, aranyos és szerethető filmet kapunk. Az egyszerű sztorit a vicces karakterek illetve a nagyszerű poénok feledtetik velünk.

Aki szereti egy kicsit is a focit annak mindenképpen ajánlom, hogy nézze meg egy üveg sör és popcorn mellett egy unalmas péntek vagy szombat este nem fog benne csalódni.

Mivel a magyar foci is hasonló szinten van, bizakodjunk, hogy valamikor nekünk is összeáll egy ilyen CSODACSAPAT és megnyerjük a 2018-as világbajnokságot.:)Pontok.pngimdb.png4,9/10sajat.png6,0/10Előzetes.png

Borító.pngonline.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr525677810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása