Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Gyilkos szezon (Killing Season)

2013. november 28. - DavidRawrr

történet.png

Szerbiában, Belgrádban a volt Skorpió katona Emil Kovács találkozik az informátorával, hogy megszerezzen egy fájlt az amerikai veterán katona és volt NATO tiszt Benjamin Ford ezredesről. Ford visszavonult egy csendes kis faházba valahol az Appalache-hegységben, hogy elfelejtse a háborút. Most remeteként él, találkozik Kováccsal, aki európai turistának adja ki magát mialatt vadászni mennek. A két férfi barátságot köt, míg Kovács fel nem fedi valódi kilétét. Bosszút akar állni, véres macska-egér játék veszi kezdetét.

Vélemény.png

Valójában ezt a filmet Travolta (Emil Kovács) és De Niro (Benjamin Ford) miatt kezdtem el megnézni. Ha ők nincsenek benne, nem állok neki. Tele van a film bakikkal, kezdve a leírással. Ugyanis a fent leírtak csak egyrésze az eredeti leírásnak, de mivel a második fele egy hatalmas spoiler ami konkrétan minden fontos dolgot leír a filmbeli történésekről, így nem szándékoztam bent hagyni.

Ezután kezdtem el reménykedni, hogy a filmben már nem lesz csalódni való okom. Lett! A legnagyobb hibája az egész sztorinak, hogy történelmileg nem mondható korhűnek. Egyes részeknél szinte láttam a hatalmas, képernyő közepén villogó feliratot; "Ez hülyeség!". Nos, kb itt el is vágja magát a film, főleg, hogy beállították az egészet valós történet alapján készült filmnek. Ez mellet az átvezetések tűrhetőek, a dialógusok pedig tartalmaznak azért pluszt, mert például Emil rengetegszer mond igaz dolgokat.

Amit megjegyeznék, és végülis tekinthető pozitívumnak, hogy érdemes eredeti nyelven nézni a filmet, mivel John Travoltának eszméletlen jó a szerb akcentusa. Ám ezen felül semmi extrát nem hoz. Ahogy Robert De Niro sem. Túlzottan nem erőlködtek a jó alakításra, amolyan "színészi rutinnal" vitték végig a filmet.

Nos, kár is több szót pazarolni erre. Ha ragaszkodsz a korhűséghez kerüld ezt a filmet, de egyébként egyszer meg lehet nézni!

Pontok.png

imdb.png5.3/10

sajat.png5/10

Borító.png

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr575661987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása