Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A kórterem (2010)- The Ward

2013. szeptember 25. - Jason13

John Carpentert sokan a horror egyik legnagyobb mesterének tartják, nem véletlenül, hiszen számtalan örök érvényű klasszikus fűződik a nevéhez, mint például A dolog, A sötétség fejedelme vagy a Halloween. Aztán a '90-s évek közepe tájékán félresiklott a karriere és sajnos azóta szinte semmi érdemlegeset nem tett le az asztalra. Aztán 2010-ben mintha meggyulladt volna a fény az alagút sötétjében, Carpenter újra beült a rendezői székbe és az előzetesek láttán úgy tűnt, végre egy minőségi hátborzongató horrort fog a mozik vásznaira küldeni. Hogy mi lett a végeredmény? Nemsoká kiderül.

történet.png

Főhősnőnk, Kristen, egy nap felgyújt egy házat, ezért a rend őrei gyorsan bevágják a legközelebbi pszichiátriára. A fiatal lány szinte semmit nem tud a múltjáról ezért szeretne kicsit több információhoz jutni, viszont az ápolók és a főorvos nem valami kedves vele, ahogy a többi beteg sem. Ezt pedig az is tetézi, hogy egy csúnya szellem járja a folyosókat, ami egyesével teszi el láb alól a betegeket. Így hát Kristennek egy esélye marad a túlélésre és arra, hogy megtudja az igazságot, ha megszökik az építmény falai közül.

Vélemény.png
Ez a sztori így leírva még egész jónak is tűnhet, kár, hogy mozgásban már egyáltalán nem úgy működik, ahogy kéne. A forgatókönyv egyszerűen egy óriási kliségyűjtemény, amelyben egy cseppnyi eredetiség nem ragadt, az összes fordulat más filmekből lett kiollózva. Emiatt pedig a fináléban látható nagy csattanóra is könnyen rá lehet jönni már a játékidő felénél.

Szerencsére itt van Carpenter, aki még ebből a vérszegény történetből is próbált kihozni valamit, több, kevesebb sikerrel. Atmoszféra teremtésből jelesre vizsgázott és azért van néhány kifejezetten feszült jelenet is, kár, hogy az ijesztgetések mind a jól bejáratott "pofánkba ugrik a rém csutkára tekert hangeffektek kíséretében" sablonra épülnek.

De legalább az operatőri munka egész igényes és a zenei aláfestés is kellően hátborzongatóra sikeredett. Na, meg azért a színészek se rosszak, legalábbis a főszerepben látható Amber Heard nem csak gyönyörű, de még jól is alakít. 

Mindent összevetve, nem rossz horror mozi ez, csak túlságosan átlagos és nem mutat semmi olyat, amit már ne láthattunk volna korábban. A kivitelezés pedig hiába szép és jó, ha a felszín alatt nincs egy épkézláb történet. Így Carpenter nagy visszatérésére még várnunk kell, remélem azért még egyszer összeszedi magát az öreg cowboy.

Pontok.png

imdb.png 5,5sajat.png 5

Borító.png
ward_xlg.jpg

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr25533673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása