Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Élve eltemetve (Buried)

2013. szeptember 13. - Nikosssz

történet.png

Paul a USA haderő egyik beszállítója Irakban. Egy támadást követően egy koporsóban ébred fel, ahol egy öngyújtó és mobiltelefon van mellette. Hogy hogyan és miért került oda, csak emléktöredékei segítségével tudja kideríteni, ám a visszaszámlálás már megkezdődött, csakhogy a homokszemcsék pergése helyett az éltető oxigén fogyása a mérője.

Vélemény.png

Aki klausztrofóbiás az keressen más filmet, mert ha átéli a főszereplőnk történetét, könnyen sokkot kaphat. Na jó talán ez túlzás, de az egész film annyira nyomasztóan hat, hogy szinte néhol már rosszullétet válthat ki! Gyomorszorító részei mellett mást nem is igazán mutat fel a film. Az egész sztorija az amit feljebb láthatunk. Másfél óra elmegy egy sötét kis koporsóba zárva. 

Ha ezt ennyibe vesszük, és nem várunk többet a filmtől akkor jó is lehet. De ha várunk valami kis akciót, vagy nevetni van kedvünk, akkor ez nem a mi filmünk. Ez sokkal inkább az olyan érzést adja, hogy Amerika mégsem olyan tökéletes, és még bizony az ő kezük sem ér el mindenhova. Lényegében akarnak segíteni egyáltalán főhősünknek?

Az egyetlen dolog, ami meglepett a filmben, az az utolsó 10 perc, és az ott zajló események. Azon már már szinte meglepődtem!

A főszereplőnket Ryan Reynolds alakítja (R.I.P.D., Védhetetlen ...). Más szereplő nem is kellett. Az egészet az ő szemszögéből látjuk, és nem igazán tudjuk mi zajlik odaát míg ő reménykedik a mentőcsapat felbukkanásában.

Mindenképpen érdekes film, és egyedi. Nem az az izgalommal teli, de mégis hathat ránk. Az IMDb pontszám egyszerűen ledöbbentett! :D

Pontok.pngimdb.png7,0/10sajat.png5,0/10Borító.pngElőzetes.png


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr245511296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása