Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Riddick (2013)

2013. szeptember 10. - Nikosssz

történet.png

Riddicket egy látszólag kihalt bolygóra száműzik, ám hamar rá kell jönnie, hogy nincs egyedül. Vérszomjas ragadozókkal találja szemben magát, akik nem kímélnek semmit, ami él és mozog. Riddick egyetlen esélye a túlélésre, ha vészjelzést ad le a zsoldosoknak, akik már 10 éve vadásznak rá.
A bolygóra érkező első űrhajó egy veszélyes, és kegyetlen katonákból álló csapatot szállít, míg a második roham parancsnokáról kiderül, hogy személyes érdekek vezérlik. Mindegyik fejvadásznak egy a célja: elkapni Riddicket, és vele együtt távozni a bolygóról. De az idő egyre fogy: egy halálos vihar közeleg, és a ragadozók is a nyomukban járnak.

Vélemény.png

Sokan tartják, hogy az első részét kaptuk vissza kicsit más elemekkel, de szinte ugyanazzal a sztorival. Ebben nincs is nagy tévedés, de mégis az új elemeivel megkapjuk az eddigi arculatát a filmnek. Elfogult vagyok a Riddick iránt, ami ezzel a részével már trilógiává nőtte ki magát. Az első két rész hatalmasat ütött a nézőknél, és akik azokat a részeket látták, ez is kötelező nekik.

Vin Diesel harmadszor is elvállalta a kemény legény szerepét, aki egy körözött bűnöző is nem mellesleg. Nagyon jól áll neki a szerep, és nagyon jól is játsza mint azt már bizonyította ezelőtt kétszer. A hősünknek megmutatkozik egy érzékeny oldala is. Most nem gyermeket ment meg a biztos haláltól, csak fel nevel egy kutyát, és halálát meg is bosszulja.

A kutya. Nagyon aranyosnak látszik az agresszív véreb. Kis korában szinte egy Disney mesébe is elmenne, a kék ragyogó szemeivel. Az állatra jól odafigyeltek, de a tájra már nem annyira. Az egész egy olyan hatást ad, mintha az egész film egy vetített háttérrel folyna le. Ezzel veszít az értékéből az alkotás.

Jordi Mollá a kemény bérgyilkos szerepét tölti be. Jól játsza a bunkó semmivel nem törődő zsoldost. A végére a dobozba nem Riddick fejét láthatjuk, mint ahogy azt megígérte. Sokkal inkább egy fél fejet láthatunk. Hogy kiét? Találjátok ki!

Katee Sackhoff a női szereplő, mert ugye minden filmbe kell egy kemény csaj is a sok kemény csávó mellé, akit mindenki cinikus megjegyzésekkel illet. Itt ő nyomja le a szteroid huszárokat mint szóban úgy harcban is.

 

A filmet nagyon vártam, szinte tűkön ültem. Számítottam rá, hogy már nem fog akkorát robbantani mint az első két rész, de ettől egy kicsivel többre számítottam. Persze még biztosan meg fogom nézni otthon is, a DVD megjelenés után!Pontok.pngimdb.png7,2/10sajat.png8,5/10Borító.png

Előzetes.png


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr845506548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása