Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Collateral - A halál záloga (Collateral)

2013. szeptember 06. - Nikosssz

történet.png

Max a taxisofőrök prózai életét éli idestova 12 éve. Arcok jönnek és mennek a visszapillantó tükörben, emberek, sorsmorzsák, utak és helyek, melyeket már régóta elfelejtett. Ám a ma esti fuvart nem fogja elfelejteni soha. Vincent bérgyilkos. Amikor egy drogkartell hírét veszi, hogy a szövetségi bíróság vádat emel ellenük, nekilátnak a tanúk azonosításához és eltüntetéséhez, és ez az akció most érkezett az utolsó fázisához. Ma este Vincent Los Angelesbe érkezik és a dolga, hogy öt hullát hagyjon maga után. A véletlenek összjátéka folytán Vincent eltéríti Max taxiját, és Max lesz a halál záloga, egy professzionális ámokfutás egyik szenvedő alanya, aki rossz időben volt rossz helyen. Amint a rendőrség és az FBI egymással versengve üldözik őket, Max és Vincent egymásra vannak utalva oly módon, amire egyikük sem gondolt volna soha.

Vélemény.png

Egy igen jó akció thrillert sikerült választanom a délutáni filmezéshez. Az első perctől az utolsóig lekötött a majdnem 2 órás film.Az egyszerűség kedvéért már most leírom, hogy hatalmasat csalódtam a filmben, de kellemesen. Tudtam, hogy Jamie Foxx és Tom Cruise nem alakíthatnak rosszat egy filmben, de ez űberelte az elképzelésemet. Történetileg, színészileg és hangulatilag hibátlan a film. A logikai ellentétek megtalálhatóak a filmben, mint minden másban is, de ennek ellenére fogyasztható az alkotás.

Szereplők és azok karaktereik. Jamie Foxx egyik kedvencemmé nőtte ki magát az akció filmjei terén. Szinte sosem lehet benne csalódni mert mindig hozza a tőle elvárt színvonalat. A rengeteg filmjéből mégis ez az amit legjobbnak tartok. Eddig. A későbbiekben fogok majd írni a Szólista c. filmről, amiben szintén ő játszik Robert Downey Jr. mellett, bár egész más lesz a műfaja.

Ami nekem kicsit szokatlan volt, az Tom által alakított Vincent szerepe. Ritkán játszik gonosz szerepet a stíluson belül, és mégis nagyon jól tolta. Külön tetszett a karakterben az, hogy profi bérgyilkos létére mégis illemtudó, és nyugodt. Persze ez a film elején figyelhető meg inkább mintsem a végén. Az ő színjátszása is nagyon tetszett. A többi mellékszereplő annyira nem sokat játszott, és nem is kellet nagyot alakítaniuk.

A sztori vonala tetszett. Minden egyes lépése amíg tart a film. Onnantól nem tetszett ahol abbahagyták. Hiszen bőven kibírtam volna, ha megtudom mi lett ebből. Hogy magyarázták ki, vagy épp mi lett az életükkel, terveikkel. Ez kimarad a végén, szóval erre ne is számítson senki. Ami még személy szerint nem tetszik, az a kopó kiírása a filmből? Miért? Szívesen néztem volna, ha üldözésbe keverednek vele, még ha nem is kapja el őket.

Ami még pozitív nálam, az az a rész ahol Vincent lelkesítő beszédet tart Max-nek és ennek hatására betegebb fokozatra vált. Amikor a rendőr jelenlétében meglátva egy dolgot, még jobban akcióba lendül. A legjobb része nálam itt kezdődött!

Annak ellenére, hogy pár részt máshogy szerettem volna látni, hatalmas filmnek mondom ki! Nagyon ajánlom minden stílus kedvelőnek. Jó szórakozást!Pontok.pngimdb.png7,6/10sajat.png9,9/10Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr235498454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása