Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Védd magad! - (Find Me Guilty)

2013. szeptember 04. - Nikosssz

történet.png

Sidney Lumet filmje az amerikai bíróság történetének leghosszabb maffiaperéről szól, amelynek érdekessége, hogy a vádlott ügyvéd nélkül védte magát. Jack DiNorsciónak lehetősége nyílik arra, hogy enyhítsen saját büntetésén, amennyiben hajlandó feladni a maffia többi tagját. Különleges élményt nyújt, ahogy a szokásosan egyhangú és fárasztó pert DiNorscio (Vin Diesel mesteri alakításában) saját képére formálja, és egyéni beszédmódján szólal meg a hivatalos törvényszéki nyelvezet helyett. A nagyarcú DiNorscio a valóságban is végigpoénkodta a több évig húzódó tárgyalást, és a tévéközvetítések kedvence lett.Vélemény.png

Megint egy igaz történeten alapuló filmről hoztam egy kis élmény beszámolót amit a film nyújtott. Nem igazán hallottam a filmről, aztán rákerestem Vin Diesel szerepléseire, és ott találtam ezt a gyöngyszemet. Nem is értem, hogy eddig hogy kerülhette el a figyelmemet, hiszen hatalmas időtöltés volt megnézni. Az elején több helyen váltott ki belőlem nevetést az alkotás, de amiért kicsit csalódtam, az az, hogy későbbiekben enyhül ez a humoráradat. Bár ha belegondolunk, hogy a bíróságon elhangzott szövegek valóban megtörténtek, akkor már is dob egy lapáttal a hangulatra.

Fura látvány volt a főszereplőt, nem kopaszon látni. Egy nagyon nem neki illő frizurát láthatunk, ami őszintén szólva röhejes, ha a mostanihoz viszonyítjuk. Ám a szerepére, már akkor sem lehetett semmi panasz. Nagyon jól el tudja játszani a nagyképű, de tisztelettudó ˝maffiózó˝ szerepét. Ami még meglepett az a másik színész akit ismerhetünk a Game of Thrones c. sorozatból. Ő nem más mint Peter Dinklage. Ő is nagyon jól játsza a komoly ügyvédet, és jól is áll neki a szerep.

A története a filmnek önmagában nem ígérne majdnem 2 órát, vagy nagyon unalmas átívelésekre számíthatunk. Nem igaz ez az állítás. Az átvezetések a napok között is jól meg lett oldva, és nem unjuk meg. Mindenképpen kell hozzá érzék, hogy egy ilyen filmet meg tudjunk nézni. Akit zavarnak a bíróságon játszódó jelenetek, azok ne is kezdjék el a filmet, mert a film nagy része ott zajlik.

A végén a vidám zene ellenére, nem tudjuk eldönteni, hogy a vádlottak bűnösek lesznek-e vagy ártatlanok. Ha kíváncsiak vagytok nézzétek meg mi lett a ˝családdal˝. Jó szórakozást!Pontok.pngimdb.png7,0/10sajat.png8,5/10Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr675495360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása