Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Hullaház - (Dead Set) [sorozat]

2013. augusztus 28. - Nikosssz

történet.png

Miközben a Big Brother valóságshow-ban a kiszavazás zajlik, Angliában elszabadul a pokol, zavargásról érkeznek hírek szerte az országból. A producer Patrick és asszisztense megpróbálják fenntartani a rendet, miközben a házban senki sem tudja, mi történik a külvilágban. A műsorvezető Kelly nem fogadja a barátja, Riq hívásait, aki egy vasútállomáson rekedt. Sophie, a BB-lakó Pippa mamája egy sofőrrel a stúdióba igyekszik. Amikor megállnak egy összetört kocsinál, a sofőrt megtámadja egy zombi. Mire a stúdióhoz érnek, átváltoznak, és rátámadnak a biztonsági őrre. Pippa a következő kieső. Amikor elhagyja a házat, a sérült őr betör a többiek közé.Egy zombival való találkozás után Riq egy benzinkútnál rejtőzik el. A másik túlélő, Alex fegyverrel kényszeríti, hogy élelmiszert szedjen össze, majd a tengerpart felé indulnak a nő autóján. A kocsi lerobban, és hamarosan zombik gyűrűjében találják magukat. Végül sikerül bemenekülniük a közeli, elhagyott házba. Patrick és Pippa a zöld szobában ragadnak. Képtelenek kapcsolatot teremteni a külvilággal. Az idő múlásával egyre nehezebben viselik a bezártságot. A zombivá változott Davina folytatja a portyázást a folyosón, miközben megpróbál erőszakos módon bejutni a szobába. Riq el akar jutni Kellyhez. Meggyőzi Alexet, hogy a biztonságot jelentő házból menjenek a stúdióba, induljanak el csónakkal a folyón. Miközben Alex kinyitja a kaput, egy zombi megharapja. Mivel tudja, hogy át fog változni, egy fejszét ad a férfinak, hogy ölje meg őt. Patrick és Pippa megöli az élőhalott Davinát, és eljutnak a stúdió vezérlőtermébe. A mikrofonrendszeren keresztül kommunikálni tudnak a bentiekkel, Kellyvel és a többiekkel. Kelly és Space találkozik Patrickkal és Pippával, közben elintézik az élőhalott Briant. Mivel a zombik körbevették őket, Patrick meglepő tervvel áll elő.

Vélemény.png

A hosszú sztori ellenére a véleményem nem lesz elhúzva. Kezdeném is rögtön a hosszal. 5 epizódos minisorozatról van szó aminek az első része 45, a többi körülbelül 25 perces egyenként Minden matematikai számítás szerint 2,5 órába belefér. Mitől is lett ez sorozat? Miért nem tudták lerendezni egy baromi egyszerű filmként?
 A válasz valószínűleg abban van, hogy zombis filmből egy rakat van. Sokak már meg sem néznék mert mind ugyanaz. Ezért darabokra vágták, és zombisorozatot csináltak belőle. A sorozatok világában minden pontozás máshogy működik. Az IMDb-n kapott pontszáma magasnak tűnhet, de sorozatoknál ez elég gyérnek számít. A mai szemmel nézve a legismertebb, és legsikeresebb zombi sorozat az AMC produkciója, a TWD (The Walking Dead). Ez a 2 sorozat csak annyiban hasonlít egymáshoz, hogy központban az élőhalottak vannak.

Ami viszont abszolút megoszlatja a 2 alkotást az többek között a gyorsasága. A Hullaház -ban minden gyorsan történik, nincsenek magyarázatok, és bonyodalmak. A TWD pedig annak is köszönheti sikerét, hogy ezeket cáfolja. Tényként nézhetjük, hogy 25 perc helyett ezek az epizódok 45-50 percesek, és mind izgalmas. A hullaház pedig egy-egy részében semmi újat nem mutat.

Látványilag is elvan maradva még pár horror filmtől is, pedig még öregnek sem mondhatjuk nagyon. A Big Brother ház alapjában egyedi lehet, de nálam egy hatalmas kapufa. Elég sok minden szól ezekről a valóság-show dolgokról, nem azért kezdek el nézni egy horrort, hogy még ebben is azt lássam. Persze lehet valakinek bejön ez.

Akik nem szeretik a vér, és esetleges belsőségek látványát azoknál ez a film kiesett. Bár vannak tőle durvábban teljesítő alkotások, ez sem egy agyon cenzúrázott, ezért a gyenge gyomrok felforoghatnak tőle.

Aki elkezdené nézni, annak ajánlanám, hogy inkább tekintse meg kissé hosszabb, de sokkal izgalmasabb, és főként értelmesebb társát a TWD-t. A hullaház szinkronnal is leadásra került, de azt inkább nem részletezném. Pontok.pngimdb.png7,8/10sajat.png5,0/10
Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr995482152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása