Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A kezdet kezdete - (Year One)

2013. augusztus 15. - Nikosssz

történet.png

Zed és Oh, a két kőkorszaki szaki nehezen jön ki a törzs többi tagjával. Senki sem rajong a nagyszájú, botcsinálta vadászért és a félénk, szánalmas gyűjtögetőért. Amikor a törzs megunja, hogy eltartsa a két léhűtőt, kiteszik a szűrüket. Zed és Oh vándorútra indul, melynek során akarva-akaratlanul sorsdöntő események részesei lesznek. Miközben bibliai tájakon gyalogolnak, bibliai történetekbe keverednek. Találkoznak Káinnal és Ábellel, Ábrahámmal és Izsákkal, megismerkednek néhány prófétával, Szodomában közerkölcsöt bomlasztanak, és még a rabszolgaságot is megtapasztalják.

Vélemény.png

Azt hiszem bátran mondhatom, hogy Jack Black -től nem várhatunk el komoly filmet, aminek esetleg komoly mondanivalója van! Ebben a filmben sincs másképp. A Zed-et alakító élősködő tapló, aki azt hiszi, hogy körülötte forog a világ (na jó nem is tudják, hogy forog),egy nagyon Black-nek illő karakter volt. Már a képe is azt sugallja, hogy egy öntelt pancser. Aki viszont meglepett a szerepével a filmben, az az Oh-t alakító Michael Cera. Nem azért, mert ő olyan értelmes filmekben játszott eddig, hanem inkább, azért mert nem néztem volna ki belőle, hogy ilyen témákat is képes lenne kiparodizálni. Olivia Wilde a hozzá jól illő hercegnő-t alakítja. Bár nem sok szerepe van benne, de mégis szerepel a stáblistán!

A sztori. Hát mit is mondjak? Talán azt, hogy jó? Vagy átlagos? Ezt egyszerűen nem tudtam eldönteni. Az hogy bibliai eseményeket parodizál ki, már-már vehető provokációnak, ami engem nem, de sok embert zavarhat. Azért nem éri fel a film Sacha Baron Cohen stílusát, de nincs messze tőle. Aztán a szerelmi szál nekem személy szerint nem nagyon hiányzott volna ebbe a filmbe. Maradtak viszont megválaszolatlan kérdéseim. A benga állat, olyan könnyen lemondott a nőjéről. Miért? Vagy a kígyó hogy került le Oh testéről, a tudás fájánál? Talán kár is firtatni ezeket? Akkor hát hagyjuk is.

Térjünk át a tartalmi részekre. Mármint nem a történetre, hanem az összetevő elemekre. Humorral kezdve talán jó is lesz. Nem kevés poént csempésztek a filmbe, aminek 90%-a be is talált nálam. Szintén egy olyan hangos kacajt kiváltóképes film. A drámai részt semmibe lehet venni. Amit drámának indítanak, azt is kiparodizálják valami komikus jelenetté. De hát ez a lényege a vígjátékoknak!

Összesítésben, nézhető kis film, még pár év után is. Szereplők jól passzolnak, képi világ jó, hangeffektetk jók, sztori OK! Poén áradat található benne! Kell ennél több? Ha nem akkor már rakhassátok is a lejátszóba a filmet!

Pontok.pngimdb.png4,8/10sajat.png7,5/10Borító.pngElőzetes.png


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr175462645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása