Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Gyilkosságba hajszolva (Driven to Kill)

2013. július 25. - Nikosssz

Ruslan Drachev egykor nagy tiszteletnek örvendett az egyik New York-i székhelyű orosz bűnszervezetnél. Kemény és szűkszavú férfi volt, aki mindig betartotta a szavát és precízen végrehajtotta amivel megbízták. Ám néhány esztendővel ezelőtt szakított az alvilággal. Sikerült beilleszkednie a polgári életbe, regényíróként találta meg a számítását. Egyik nap azonban brutális támadás éri a lányát, aki jegyben járt az egykori konkurens fiával. Ruslan személyes kihívásnak tekinti az ügyet, bosszúért liheg. Újra alámerül az alvilágba, hogy fényt derítsen arra, kinek állt útjában a lánya.

Ugye senkinek nemkell bemutatnom a Segal filmeket. Főként az a zavaró az összes (komolyan az összes) Segal filmbe, hogy akármennyien mennek ellene, neki egy haja szála sem görbül, de az ellenség mindig darabokra van zúzva. Ez ebben a filmben sincs másképp. Ez egy ismertető jegy az ő szereplésében készült filmekben.

Itt még zavart a jó kis verekedések mellett eljátszott lövöldözős jelenetek. Segal kezébe nem való fegyver. Jobban nyomja puszta kézzel. Bár ebben megoszlott a fegyver/puszta erő aránya, akkorsem erőltettem volna.

Segal már nem a régi, és már nem tudja úgy játszani a szerepeit ahogyan régen. Mindent annyira fapofával játszik, hogy nem lehet elhinni, hogy a felesége halálát és a lánya sérülését bánja. Ami viszont pozitívan meglepett az a volt konkurens gengsztert alakító Igor Jijkine. Nem láttam őt még filmben, de ez alapján szivesen várnám más akcióba is. Viszont a fiát alakító Dmitry Chepovetsky nem nagyon vágódott be nálam színész képen.

A rendőrök hozzáállása abszolút kamu. Nem is érdekli szinte őket az egész gengszter leszámolás, és egy rakat gyilkosság. Pár poénosabb jelenet hallható tőlük, de nem igazán volt nagy szerepük.

A végéről pár szó. Először is egy kérdés. Minek kell sikítani lövöldözés közben? Na mindegy is. Aztán ami egy kicsit durva volt az Mikhail halála. A kiscsajt felébresztő varázsszavak is viccesnek hatnak így. Csak mondja, hogy kelj fel kislányom, és már fel is ébredt a ˝kómából?˝ .

A hangokra térnék még ki. Az már vígjátékba illő ami a verekedős jelenetek hangeffektjeit jelenti. Olyan 90-es évekbeli filmekben volt ilyen. A fegyver vásárolós résznél a zene is tetszett.

A film nem nyújtott semmi újat, és önmagában sokat sem. Egyszernézős kategória legfeljebb.

5,0/105,5/10

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr1005425361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása