Volt egyszer egy filmes blog...

Véres kalandokban: 47 Meters Down: Uncaged-final trailer

2019. augusztus 14. - csak Porter

mv5bmjnkzjuwytutoddkzs00mzyxlwe4n2utzgu4yjg1yjdkotjixkeyxkfqcgdeqxvynzkwmtyymti_v1_sy1000_cr0_0_1499_1000_al.jpg

Jött egy végső és sokkal jobban összerakott előzetes a héten Amerikában bemutatásra kerülő 47 Meters Down: Uncaged című cápás horrorfilmhez. Egy lánycsapat fog ezúttal a vízbe merülni, hogy aztán mindenféle rossz történjen velük. Mindezt a Roxette The Look slágerére, ami simán feldobja ezt a két percet.
Amerikai bemutató: 2019. augusztus 16.

Ismét galád a család: The Addams Family-trailer

mv5bnzeyndfjmzgtnwmzos00ntzmltljyjytyjzhy2uzmdnlngjlxkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq_v1_sx1777_cr0_0_1777_936_al.jpg

Az áprilisi ízelítő után most kijött az első előzetese is az Addams Family - A galád család animációs feldolgozásának, amiből nem csak a történetet, de a mese humorát is be tudjuk nagyjából lőni. Én mindig is kedveltem Addamséket, így valószínűleg erre a körre is befizetek...
Magyar bemutató: 2019. október 31.

Az oroszlánkirály (2019): Mint, amire számítani lehetett

d0n-cinv4aahikr.jpg

Sokat gondolkodtam arról, mit is írhatnék a klasszikus Disney-mesék "élőszereplős feldolgozásának" újabb darabjáról, (vagy hogy egyáltalán érdemes-e írni róla), ugyanis Az oroszlánkirály feldolgozása annyira bántóan semmilyen és ezzel együtt felesleges lett, hogy nem nagyon tudja megihleti a véleményformáló énemet. 

A klasszikus történetet mindenki ismeri: Simba, Büszke Birtok leendő trónörököse száműzetésbe vonul, mivel saját magát okolja édesapja, Mufasa haláláért. Így helyét Mufasa fivére, Zordon veszi át, aki hiénacsapatával kezd el uralkodni az oroszlánok fölött. A felnőtt Simba azonban végül visszatér, hogy áruló nagybátyjával szembeszállva végül elfoglalja helyét a trónon...

image_10.jpg

Amíg a Disney stúdió olyan mesékből készített feldolgozást, mint az Alice Csodaországban, a Csipkerózsika, vagy a Hamupipőke, addig egy rossz szavunk sem lehetett, mivel többnyire elég igényes filmek születtek, és bár tudtuk, hogy ez csak egy újabb bőrlehúzás, mégsem volt akkora probléma. 

Azonban az egeres cég már olyan szinten űzi ezt a nevetséges biztonsági játékot, hogy évente akár három feldolgozást is küld a mozikba, amivel betegre keresik magukat, csak közbe az veszik ki így Walt Disney örökségéből, ami talán a legfontosabb volt hajdanán: a kockázatvállalás

mv5bodvjzdyzyjmtnzlhms00ymm0ltg5yzutnzdinzziogzizdgwxkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq_v1_sy1000_cr0_0_1715_1000_al.jpg

És ezt tökéletesen alátámasztja Az oroszlánkirály, ami történetesen 0, azaz nulla kreativitást felmutatva a készítők részéről, szinte egy az egyben (sőt, legtöbbször snittről snittre) vitték vászonra az 1994-es meséjüket.

A látvány és az animáció hiába kiváló, mivel van egyfajta kettősség az egész megjelenítésbe, ami miatt sokszor kizökkenhet a néző. Egyfelől ott a realisztikus ábrázolásmód, ami miatt tényleg olyan, mintha valami természetfilmet néznénk, és ha ehhez bevállalták volna, hogy az állatok nem beszélnek és nem énekelnek, akkor ebből egy újabb A majmok bolygója-szintű zsenialitás születhetett volna meg, ám nem így lett.

mv5bmjyxmzc4ndg3mf5bml5banbnxkftztgwntg0nzu4nzm_v1_sy1000_cr0_0_1716_1000_al_1.jpg

Ehhez a precíz ábrázoláshoz azonban nem megy az állatok mimikája beszélgetés vagy éneklés közbe, így azok a részek elég furán néznek ki. És ha már a beszédnél tartunk, én általában védeni szoktam a magyar szinkront, azonban itt akkora kapufa lett a végeredmény, hogy az eszméletlenül ront az élményen. Főleg annak fényében, hogy az 1994-es mesének mennyire zseniális a magyarítása.

A stúdió itt is látta, hogy valamit azért változtatni kell a filmen, hogy tényleg ne tűnjön fel annyira, hogy egy az egyben másoltak, így egyes részeket megváltoztattak, de bár ne tették volna, mivel amilyen jót tett az az Aladdin-nak, itt olyan rosszul sült el. 

mv5bmta0mgi0ogqtodrjoc00zmqyltk3mzatzgvkmmy4yjhhyzzkxkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq_v1_sx1777_cr0_0_1777_937_al.jpg

Feleslegesen túlhúzott cselekmény, rosszul átírt dalok, kellemetlenül beleerőszakolt feminizmus és néhány karaktert eléggé ledegradáltak a fingós viccek szintjére. De, hogy ne csak rosszat mondjak, Zordon karakterének megváltoztatása talán az egyetlen kellemes dolog a filmben.

Végszó

Összességében nem lett csalódás Az oroszlánkirály, mert igazából azt nyújtotta, amire számítani lehetett: pofátlan bőrlehúzás, ami 90%-ban teljesen lemásolja az 1994-es mesét, a maradék 10% változtatást pedig bár ne csinálták volna. Mondanám, hogy ez most a Disney mélypontja, de mit számít, ha a készítők még így is nevetségesen betegre keresik magukat ezzel a fércművel...

mv5bmzbmnge5ogqtmdnimy00nznllwixngutmgjjytvhzme2nwzixkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq_v1_sy1000_cr0_0_1715_1000_al.jpg

Bréking Nyúz: Ő rendezi a Venom 2-t. Alakul Del Toro noirjának szereplőgárdája. Írókat kapott a G.I. Joe 3. Snipes is Amerikából jön. Csere a Vörös Szonjában.

andy-serkis-jungle-book-interview.jpg

A három lehetséges direktor közül végül Andy Serkis (Maugli) fogja rendezni a Venom 2-t, valamint Michelle Williams is megerősítette, hogy ismét visszatér, mint Anne Weying.

cannes-2018-cate-blanchett_yaad.jpg

Bradley Cooper mellé Cate Blanchett, Toni Collette, Richard Jenkins, Ron Perlman és Willem Dafoe is csatlakozhat Guillermo Del Toro készülő noirjához, a Nightmare Alley-hez.

ray-park-left-as-snake-eyes-in-2013s-gi-joe-retaliation-with-dwayne-johnson-right.jpeg

Másfél éve, hogy hírt adtunk a G.I. Joe: Ever Vigilant-ről. Ezúttal már forgatókönyvírókat is szereztek hozzá, mégpedig a Josh Appelbaum - André Nemec (Mission: Impossible - Fantom protokoll, Tini nindzsa teknőcök) páros személyében, a rendezői székbe pedig D.J. Caruso-t (Életeken át, xXx: Újra akcióban) nézték ki.

why-hollywood-won_t-cast-wesley-snipes-anymore.jpg

Wesley Snipes is csatlakozott a készülő Coming 2 America stábjához, amiben majd egy Izzi nevű tábornokot fog alakítani.

jill-soloway-1495736528.jpg

Rég volt már szó a Vörös Szonjá-ról is. Azóta Bryan Singer rendezőt menesztették a botrányai miatt, a helyére pedig Jill Soloway (Transparent) került. Soloway elmondása szerint, úgy szeretné ábrázolni főhősnőjét, mint a Deadpool és A Sötét Lovag Batmanjének egyfajta keresztezése.

Taika Waititi szerethető lúzerei

taika-waititi-steven-taylor-gq-curve_1.jpg

Taika Waititi azelőtt, hogy még belevágna a Thor: Love and Thunder forgatásába jövő év elején, készít egy kisebb költségvetésű filmet az Amerikai Szamoa szigetcsoport szerethetően rossz nemzeti válogatottjáról.

Az ötletet a Next Goal Wins című 2014-es dokumentumfilm szolgáltatta, amiből Waititi már meg is írta a forgatókönyvet Iain Morris-szal (Gyíkarcok). A forgatás elvileg még idén ősszel kezdetét veszi.

bfrggiaj0g0usi1smpci.jpg

Shia LaBeouf élete: Honey Boy-trailer + poszter

mv5byzi2zgrmymitngnjni00ownmltkzymitnwe2zmu1zti2ogy4xkeyxkfqcgdeqxvyntc5otmwotq_v1.jpg

Előzetes érkezett a Shia LaBeouf életén alapuló Honey Boy-hoz. A Sundance és a Torontói Filmfesztiválon is sikeresen mutatkozott be, a kritikusok imádják, ebből a két percből pedig látszik, hogy valami egészen különleges alkotással lesz dolgunk.

A huszonéves Shia-t az Oscar-jelölt Lucas Hedges (A régi város) alakítja, a fiatalkorit Noah Jupe (Hang nélkül), az apját pedig maga Shia LaBeouf, aki a forgatókönyvet is maga írta. Alma Har'el-nek pedig ez lesz az első egészestés filmje.
Amerikai bemutató: 2019. november 8.

mv5bmdaymji3ntmtzmziys00zdc1lwjizdytyjzjyji5yta0zmjjxkeyxkfqcgdeqxvyodk4otc3mty_v1_sy1000_cr0_0_706_1000_al.jpg

Ha nem vagy zombi, üsd a tenyered!: Little Monsters-trailer + poszter

little-monsters-movie-review.jpg

A Zombieland 2. - A második lövés mellett egy másik zombis horror-vígjátékkal is találkozhatunk ősszel a mozikban. A Sundance Filmfesztiválon bemutatott komédiában egy általános iskolai tanárnő viszi el kirándulni a gyerkőcöket, amikor kitör a zombiapokalipszis. A nő viszont próbálja megoldani azt, hogy a gyerekek ebből semmit ne vegyenek észre. Az előzetes alapján egész jópofa fekete humorú vígjátékra számíthatunk.

A főszerepben Lupita Nyong'o és Josh Gad, a forgatókönyvet és a rendezést pedig az eddig inkább színészként tevékenykedő Abe Forsythe (Ausztrália bandái) követte el.
Amerikai bemutató: 2019. november 15.

da.jpg

A Legyek Urát is újra feldolgozzák

lord-of-the-flies-cover-1200x676.png

A Warner Bros. stúdió szeretne mozifilmet készíteni William Golding kultikus regényéből, A Legyek Urá-ból. A történet ugye annyi, hogy egy csapat fiú reked egy lakatlan szigeten, majd egy új társadalmat alakítanak ki, ám később minden rosszra fordul. 

A film megrendezésével kapcsolatosan Luca Guadagnino-val (Szólíts a neveden!, Suspiria) tárgyalnak. Az eddig pedzegetett lányos verziót elvileg kukázták, így maradnak a fiúk.

luca-guadagnino-01.jpg

Bréking Nyúz: Maratoni hosszúságú Az 2. De Niro is csatlakozott DiCaprioék krimijéhez. Ők rendezhetik a Venom 2-t. Kész a Riddick 4 forgatókönyve. Rocky még visszatérhet?

00-story-it-chapter-two-trailer.jpg

Andy Muschietti rendező elárulta, hogy az Az - Második fejezet még az első rész 135 perces játékidejénél is hosszabb lesz fél órával, összesen 165 perc.

deniro-scorsese-dicaprio.jpg

Robert De Niro is csatalakozott a Killers of the Flower Moon című krimi szereplőgárdájához, aminek rendezője Martin Scorsese, a főszereplője pedig Leonardo DiCaprio. A forgatás jövőre van tervezve.

serkis-knight-wyatt.jpg

A Variety szerint velük tárgyal a Sony stúdió a Venom 2 megrendezésével kapcsolatosan: Rupert Wyatt (A majmok bolygója: Lázadás), Travis Knight (ŰrDongó) és Andy Serkis (Maugli).

bmmhbyeuudwolocghorz57larrl.jpg

Vin Diesel az Instagramján posztolta boldogan, hogy megkapta a Riddick 4: Furya forgatókönyvét, amit az első három részt író-rendező David Twohy jegyez. 

image-asset_1.jpeg

Sylvester Stallone a Creed II után is vissza szeretne térni Rocky Balboa szerepébe, méghozzá egy újabb spin-offba, ahol ismét egy új fiatal mentorává válna. Elvileg a forgatókönyvet is ő fogja szállítani.

Sam Mendes "egy snittes" háborús filmje: 1917-trailer

mv5by2zhmji5mwetotvkyi00mju1lwexotgtyzizzwy1yzqyzdm0xkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq_v1_sy1000_cr0_0_1500_1000_al.jpg

Sam Mendes, miután úgy döntött, hogy mégsem rendezi meg harmadik James Bond-moziját, inkább egy háborús filmet forgatott. Az 1917 egy napot ölel fel, amikor két fiatal katonának el kell juttatnia egy információt egy másik táborba, hogy ezzel 1600 ember életét mentsék meg. 

A főszerepben Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Richard Madden, Andrew Scott, George MacKay és Dean-Charles Chapman lesz látható. A forgatókönyvet Mendes együtt írta Krysty Wilson-Cairns-szel (Londoni rémtörténetek), a gyönyörű fényképezésért pedig mag a mester, Roger Deakins felelt. 
Amerikai bemutató: 2019. december 25.