Volt egyszer egy filmes blog...

Ismét egy női szélhámos remake: The Hustle-trailer + poszter

2019. február 17. - csak Porter

mv5bmtg5mtg5mda1nv5bml5banbnxkftztgwmzy2mde0nzm_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

Folytatódik a női főszereplőkkel történő remakek sora. Ezúttal az 1998-as A Riviéra vadorzói című vígjátékot készítették el újra, amiben egy profi és egy amatőr szélhámos szövetkezik egy nagy préda átverésének érdekében. Sajnos ebben a két percben kevés működő poén van, de reméljük, hogy az ütősebbeket a filmre tartogatják.

Michael Caine és Steve Martin helyett ezúttal Anne Hathaway és Rebel Wilson játssza a főszerepet, ehhez pedig Tim Blake Nelson és Alex Sharp (Így csajozz egy földönkívülivel) fognak asszisztálni. A forgatókönyvön heten (!!!) dolgoztak, míg a rendezést Chris Addison (Veep - Az alelnök) követte el.
Amerikai bemutató: 2019. május 10.

mv5bmtc3mdcynze5n15bml5banbnxkftztgwnze2mde0nzm_v1_sy1000_cr0_0_682_1000_al.jpg

Instant nézős: Yesterday-trailer + poszter

mv5bndqyodi3otk3mv5bml5banbnxkftztgwodkzmte0nzm_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

Danny Boyle és Richard Curtistől kapjuk a Yesterday című filmet, ami arról szól, hogy egy nagyobb áramkimaradás és egy baleset után a főszereplőnk arra ébred, hogy senki sem ismeri a The Beatlest, csak ő, így a már jól ismert dalokat előadva hatalmas sztár lesz.

A főhőst az eddig még ismeretlen Himesh Patel alakítja, olyan sztárok mellett, mint Lily James, Ana de Armas, Kate McKinnon, James Corden, vagy Ed Sheeran. A forgatókönyvet Richard Curtis (Igazából szerelem, Időről időre) írta, míg Danny Boyle (Trainspotting) rendezte. 
Amerikai bemutató: 2019. június 28.

yesterday_xlg.jpg

Újra csak egy ici-pici hó kell...: Frozen II-teaser trailer + poszter

mv5bmjawody0njg5nf5bml5banbnxkftztgwodgxote0nzm_v1_sx1777_cr0_0_1777_743_al.jpg

Idén novemberben folytatódik a Disney stúdió egyik legnagyobb animációs dobása, a Jégvarázs. Hat évvel az első rész után - sokak meglepetésére - egy elég sötét hangulatú ízelítőt kapott a második rész, de szerencsére a fontosabb karakterek mind feltűnnek, ha csak egy-egy pillanat erejéig is. 

A folytatást ismét Chris Buck és Jennifer Lee rendezte, ám ezúttal Allison Schroeder (A számolás joga, Barátom, Róbert Gida) forgatókönyvéből dolgoztak. Az eredeti hangok közül szinte mindenki visszatér, így újra Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff és Josh Gad hangján szólalnak meg Elsáék, ezúttal Evan Rachel Wooddal kiegészülve.
Magyar bemutató: 2019. november 21.

mv5bodywmzyzodeznv5bml5banbnxkftztgwotgxote0nzm_v1.jpg

Bréking Nyúz: Mégsem készül el a Z világháború 2. Alakul a The Suicide Squad. Ez lesz az új Terminator címe? Átírják a Menekülés New Yorkból remaket. Zátonyra futhat a Vörös Szonja-film.

world-war-z-wallpapers-30197-2668079.jpg

A Paramount stúdió a sok huzavona után végül elengedte a Z világháború folytatásának tervét, hiába lett volna Brad Pitt a főszereplő és David Fincher a rendező.

jamesgunn-672335312.jpg

Elvileg a Warner Bros. stúdió nem csak forgatókönyvírónak, de a The Suicide Squad rendezői székébe is James Gunnt szeretné, ami nem meglepő.

mv5bmtezmty5odkymtheqtjeqwpwz15bbwu4mdgxmtqzmdyz_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

James Cameron, az új Terminator-film producere árulta el, hogy elvileg Terminator: Dark Fate lesz a címe a még idén novemberben mozikba kerülő újabb résznek

maxresdefault_121.jpg

Újraírják a Menekülés New Yorkból remake forgatókönyvét. Az első verziót még Neil Cross (Luther) írta, ám most Leigh Whannellt (Insidious, Upgrade) kérték fel a feladatra. 

bryan-singer-2017-uj-billboard-1548.jpg

Leállították a Vörös Szonja munkálatait, mivel egyre erősödnek a rendezőnek kinevezett Bryan Singerrel kapcsolatos szexuális botrányok.

Tom Hanks és Paul Greengrass újra együtt forgat?

hanks-greengrass.jpg

2013 egyik legizgalmasabb filmjét készítette el Tom Hanks és Paul Greengrass a Phillips kapitány személyében, és úgy néz ki, újra együtt dolgozhat az alkotópáros. Ezúttal Paulette Jiles News of the World című regényét adaptálnák filmvászonra. 

A történet a Polgárháború utáni időkben játszódik, a főszereplője pedig egy felolvasó, aki azt a feladatot kapja, hogy egy kislányt kell visszajuttatnia indián törzséhez, miközben mások is vadásznak a gyerekre. A főszerepet Tom Hanks alakítaná, a rendezői székbe pedig Paul Greengrass (A Bourne-ultimátum) foglalna helyet.

tom-hanks-paul-greengrass-captain-phillips.jpg

Chucky visszatér: Child's Play-trailer + poszter

mv5bzduzzdc4zmitzwjhnc00mwfhltg1nzmtztywodvmzwy4mmu0xkeyxkfqcgdeqxvyotu1mjcxmjm_v1.jpg

Idén nyáron ismét visszatér a mozikba Chucky. Az 1988-ban indult horrorszéria sajnos hamar megütötte a gagyi szintet, így szerintem senki sem bánja, hogy teljesen újraindítják a franchiset, ezúttal nem a woodoo vonalat, hanem inkább a mesterséges intelligenciát állítva a középpontba. Minden esetre az első előzetes elég biztatóra sikerült. 

A főszerepben Aubrey Plaza (Városfejlesztési osztály), Gabriel Bateman (Amikor kialszik a fény), Brian Tyree Henry (Nyughatatlan özvegyek) és Ty Consiglio (Az igazi csoda). A forgatókönyvet Tyler Burton Smith (Kung Fury 2) írta és Lars Klevberg (Polaroid) rendezte. 
Amerikai bemutató: 2019. június 21.

mv5bzdzjzdkymzitnzywnc00mmrklweznmqtmzu4ntm5otq4n2uxxkeyxkfqcgdeqxvyntq0mdqymtg_v1.jpg

Családi biznisz: Shaft-trailer + poszter

mv5byte1yzzkzdmtngizms00ndrkltk1nzetnzgxzdkymdjjmzk2xkeyxkfqcgdeqxvyndqxnjcxnq_v1.jpg

A Warner Bros. ismét megpróbálkozik a Shafttal. Még 1971-ben volt az első film, Richard Roundtree főszereplésével, majd 2000-ben Samuel L. Jacksonnal a címszerepben csinálták meg. Nos, ezúttal minden eddigi John Shaft megjelenik, Shaft Jr.-ral kiegészülve. Elsőre egyáltalán nem érdekelt a project, ám az első előzetes egy remek akció-vígjátékot sejtet, így azért eléggé elkezdtem várni.

A már említett Richard Roundtree - Samuel L. Jackson mellett Jessie T. Usher játssza a főszerepet, de feltűnik még Alexandra Shipp (X-Men: Apokalipszis) és Regina Hall (Horrorra akadva) is. A forgatókönyvet Alex Barnow (Family Guy) és Kenya Barris (Girls Trip) írták, Tim Story (Pofázunk és végünk) pedig rendezte.
Amerikai bemutató: 2019. június 14.

shaft-2019-movie-poster_tgkw.jpg

Már nem lesznek olyanok, ha visszatérnek: Pet Sematary-trailer #2 + poszter

mv5bmtkxmtc0mtm1nv5bml5banbnxkftztgwotmznja1njm_v1_sy1000_cr0_0_1499_1000_al.jpg

Ezúttal már eléggé belemennek a Kedvencek temetője történetébe, valamint az is kiderült, hogy a készítők jó pár dologban eltértek az eredeti könyvtől. Reméljük, ez nem fog ártani a végeredménynek. Még mindig eléggé várt Stephen King egyik legjobb könyvének újabb adaptációja.
Magyar bemutató: 2019. április 4.

pet-sematary-poster-2019--1157409.jpeg

Box Office 2019 - Január: Király ez a kutya, hogy fejjel lefelé higgadtan ki tudott jönni a végtelen üveg útvesztőből

1_2.jpg

Az idei év sem kezdődhetett másként, mint egy horrorsikerrel. A csupán 9 millióból összehozott Végtelen útvesztő duplázni tudott és már három nap alatt 18 millió dollárral rajtolt. A Sony stúdió Fűrészre hajazó alkotás pedig remekül kihasználta a konkurencia nélküliségét, így hazájában 54 milliót, világszinten pedig 108-at hozott.

Az Életrevalók remakejeként is mondható The Upside már a készítés elején is halálraítélt project volt, Bryan Cranston ide, Kevin Hart oda. Ezen nem segített a középszerűséget hirdető kritikusi tömeg sem, azonban mindenki meglepetésére végre megtörte a több hétnyi Aquaman-uralmat és 19.6 millió dollárral az élre tört. Meglepetésre az amerikaiak zabálták a filmet, ami el is jutott 85 millió dollárig, amihez világszinten még egy nyolcas hozzácsapódott.

maxresdefault_2_8.jpg

Két éve elég szépet ment ilyentájt az Egy kutya négy élete és a szellemi örökös Egy kutya hazatér sem vallott kudarcot a nézőknél. Első körben egy elég korrekt 11.3 millió dollárt hozott, ami végül egészen 38 millióig el is ment hazai fronton, 57.3-ig pedig világszerte. 

Kicsit csalódást keltően, de még magához képest, így is egy erős rajtot tudhat magáénak az Üveg. A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatása ugyan eléggé gyengére sikerült, ám a nézőközönséget ez nem rettentette el attól, hogy befizessenek rá. Így jelenleg 98 millió dollárnál tart a 20 millióba kerülő film Shyamalannak, nemzetközileg pedig egy elég kemény 221 milliónál.

glass-2019-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg

De ami talán a hét legnagyobb meglepetése volt, az a Dragon Ball Super: Broly előmenetele volt. Kemény 10.7 millió dollárt söpört be a kezdőhétvégéjén, majd 30 millió dollárig el is ment. Világszinten pedig már 101 milliónál tart.

Joe Cornish a 2011-es Idegen arcok óta nem forgatott filmet, és ezúttal egy családi fantasyban látta meg a lehetőséget. A Király ez a srác! az Arthur király mende-mondára épül, ám ezúttal egy fiatal srác kerül a középpontba. Ám már tavaly előtt óta tudjuk, hogy Artúr nem igazán egy box office húzónév, így - ahogy azt sejteni lehetett - csúnyán beleállt a földbe a film. 7.3 millió dollárral nyitott és gyorsan kikopott a mozikból, olyannyira, hogy 20.8 milliónál nem is ment tovább.

serenity-age-rating-2018-movie-poster-images-and-wallpapers.jpg

De van ennél lejjebb is. Matthew McConaughey ismét rossz lóra tett és a Vihar előtt nemcsak, hogy pocsék film lett, de még hatalmas bukás is. Kemény 4.8 millió dollárral indított, ami eddig 8 milliót fialt. De nem is lesz ez ennél több...

Marha furcsa a kék Will Smith: Aladdin-teaser

mv5bmtc0mje2mdcxm15bml5banbnxkftztgwmtizodqxnzm_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

Szépen lassan építik fel az Aladdin marketingjét. Három hónap múlva érkezik a film, de még csak egy teaser trailert és pár képet kaptunk belőle. A most kiadott újabb ízelítő már sokkal többet felfed a karakterekből és végre bemutatkozik a kék Will Smith, mint Genie. Guy Ritchie miatt nagyon bízok a filmben, de valljuk be, ez egyre rosszabbul néz ki...
Magyar bemutató: 2019. május 23.