Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Pókember: Idegenben

2019. július 16. - csak Porter

spider_man_far_from_home_2019_5k_2-1920x1080.jpg

„Én csak a barátságos Pókember vagyok.”

Az évek során már megszokhattuk a Disney stúdiótól, hogy a képregényfilmjei - ha nem egy Bosszúállók szintű moziról van szó -, mindig hoznak egy nagyon korrekt szintet. Ilyen volt két éve a Pókember: Hazatérés is, ami ugyan semmi újat nem tudott felmutatni a szuperhősös zsanrában, de fiatalos hangvételével, szerethető címszereplőjével és emlékezetes gonoszával ki tudott tűnni az átlagból. 

Ezt a hangulatot próbálja meg tovább vinni, a Pókember: Idegenben is. Nem sokkal járunk a Bosszúállók: Végjáték történései után, amikor is Peter Parker egy európai vakáció reményében próbál kicsit kikapcsolódni. Azonban, ahelyett, hogy kirándulna egyet az osztályával és összejönne végre a neki tetsző lánnyal, Nick Fury egy újabb küldetéssel bízza meg a barátságos és közkedvelt Pókembert...

mv5bnjexmzhim2ytngeyny00zwfllthkn2itngiwyzyxmzjiodvmxkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

Jon Watts rendező ezúttal is maradt a tinifilmes zsánernél, amire szépen ráfűzött egy képregényfilmet, azonban inkább az előbbi működik jobban ebben a két órában. Ugyanis azok a részek a legszórakoztatóbbak, amikben a fiataloké a főszerep.

Tom Holland és társai sziporkáznak a vásznon, és akkor látszik igazán, hogy mekkora szíve van ennek a filmnek, amikor őket láthatjuk. Pedig tipikus műfaji kliséket vesznek itt is elő, azonban mégis úgy van bemutatva, hogy az végig szórakoztató tud maradni és a nézők fülig érő szájjal bámulják a vásznat. 

mv5bmjm3zjm0ymmtytkyzs00yze0lthmzjgtndnkn2nknwjiowjjxkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

Azonban ezeket a remek pillanatokat folyton folyvást megszakítják a látványos jelenetek - elvégre mégis csak egy szuperhőstörténetről van szó -, amik szerencsére már sokkal jobban működnek, mint az első részben. Az akciók többsége szépen követhető, látványos és amikor Mysterio akcióba lendül, az valami elképesztő. Mondhatni, minden egyes megmozdulása a film képregényes vonulatának csúcspontja.

Ehhez pedig sokat tesz hozzá a Mysterio-t alakító Jake Gyllenhaal is, akiről már eddig is tudtuk, hogy egy igazi színészisten és ebben a filmben is remekel. Ahogy a Zendaya által alakított MJ is nagyon pozitívan fejlődött az első részhez képest. De leginkább ismét csak Tom Hollandnak jár a legnagyobb dicséret, aki 23 éves létére is olyan kisugárzással bír, hogy simán el tud vinni a hátán egy ekkora blockbustert.

mv5bmjlmnznjotktm2u5zs00mdc1lwe1mwytm2e3mzdkzdu1m2yxxkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq_v1_sy1000_cr0_0_1591_1000_al.jpg

Az egyedüli dolog, ami kissé zavaró, hogy ez a Pókember már nem igazán hasonlít a képregényfüzetekben megismert történetekhez. Így nálam kevésbé működtek a film fordulatai is, ami valljuk be, elég merész volt, azonban engem inkább kizökkentettek a filmből.

Végszó

Ezt leszámítva azonban a Pókember: Idegenben remekül folytatja a tovább a Hálószövő kalandját és nagyon üdítő volt, hogy New York hatalmas felhőkarcolói helyett ezúttal Európa legszebb városai biztosították a helyszínt. Tom Holland még mindig remek Peter Parker, akivel még jó pár film erejéig szívesen együtt bandáznánk...

mv5bm2nizwy4yzitmzvmmi00mzrklwi1nwytoddhmtvmn2yyzmjlxkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq_v1_sy1000_cr0_0_1500_1000_al.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr9114957316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása