Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Ghostland - A rettegés háza: Az európaiak ismét megmutatták, mi az a horror

2018. április 26. - csak Porter

maxresdefault_105.jpg

Ha a címet látjuk, egyből valami ezerszer látott kísértethistóriás horrorfilmet képzelünk el, ahol valakiket ijesztgetnek a gonosz lelkek vagy éppen megszállják őket, hogy aztán a fináléban kiűzzék belőlük a démont, és kapjunk egy "Happy end"-et.

Akár ilyen is lehetett volna a Ghostland, de ezt a filmet a francia Pascal Laugier írta és rendezte, akinek a nevéhez eddig olyan alkotások fűződnek, mint a Mártírok vagy A magas férfi. Ha valaki ismeri ezt a két filmet, az egyből tudhatja, hogy Laugier új filmje minden lesz, csak nem átlagos. És milyen igazuk van...

ghostland-a-retteges-haza_3.jpg

A történet középpontjába egy kétgyermekes anyuka áll, aki megörökli a nagynénje elhagyatott vidéki házát. Az első éjszaka azonban gyilkos betörők rontanak rájuk az új otthonunkban...

Elég ennyit elárulni a sztoriról, mivel a Ghostland tipikusan az a film, amiről minél kevesebbet tudsz, annál jobban üt. Viszont azt le kell szögeznem, hogy az, aki csak egy "átlagos" horrorfilmre vágyik, annak lehet, hogy túl európai lesz. És a "túl európai"-t most hatalmas pozitívumként hozom fel, mivel teljesen eltér az amerikaiaktól megszokott műfaji filmektől a végeredmény. 

ghost_land_screenshot_20180419193142_1_original.jpg

Pascal Laugier ugyanis fogja ezt a két mondatos történetet és egy olyanfajta szélsőségig kitolja, amire egyáltalán nem számít a néző. Mindezt úgy, hogy a 90 perces játékidő egésze alatt tapintani lehet a feszültséget, baromi nyomasztó atmoszférája van a filmnek, valamint olyasfajta nyers brutalitást ábrázol, amit igazán csak az európai filmesek engedhetnek meg maguknak.

Emellett nemcsak, hogy jól vannak megírva a karakterek a filmben, de a színészek alakításai is lenyűgözőek, ami egy horrorfilm esetén külön dicséretnek számít. Crystal Reed és Anastasia Phillips kettőse valami elképesztő zsigeri játékkal játszanak. 

ghostland-6-1800x1013.jpg

A Ghostland: A rettegés háza inkább egy horrorköntösbe bújtatott pszichológiai thriller, ami egy elképesztő hatású, 90 perces feszültségbomba. Aki benevez rá, az készítse elő az idegrendszerét, mert Pascal Laugier új filmjében sem finomkodik. Az biztos, hogy ezt az alkotását sem felejtjük el egyhamar.

169002szene7jpg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr7513853932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása