Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Logan: Ilyen durván jó képregényfilmet nem mostanában láttál

2017. március 05. - csak Porter

logan-a3-layered-landscape-launch.jpg

Úristen! Ez valami brutális élmény volt. Már nagyon vártam Wolverine újabb kalandját, de azért fenntartásaim is voltak, mivel ugyan az a James Mangold rendezte, aki 4 évvel ezelőtt a Japánban játszódó, számomra eléggé felejthető Farkast is. Ám most végre megkapta az adamantiumkarmú (anti)hős azt, amit mindig is megérdemelt volna: az R besorolást. A stáb pedig ezáltal teljesen elszabadulhatott. 

Kezdve azzal, hogy az Old Man Logan képregényt alapul véve készítettek egy nagyon lehúzós, depresszív hangulatú képregényfilmet, amilyennel még soha nem találkoztunk a nagyvásznon.

logan.jpg

2029-ben járunk. A mutánsok legtöbbje meghalt, a megmaradt kisebbség pedig elbújdosott. A megöregedett és alkoholista Logan egy határ melletti lepusztult épületben gondozza az alzheimer-kórban szenvedő Xavier professzort. Egyik este Farkas találkozik egy mutáns kislánnyal, és ígéretet tesz, hogy eljuttatja a határon túlra, mielőtt elkapják a rá vadászó katonák...

Mindezt olyan brutális és hatásos eszközökkel elmesélve, hogy az még engem is meglepett. Már a nyitójelenet is nyomatékosítja, hogy ez nem a fiatal közönségnek készült, és itt tényleg nem fogták vissza magukat a készítők.

logan0001.jpg

Ami fontos, hogy az erőszak ábrázolása még így sem tűnik hatásvadásznakMinden egyes sérüléseknek és a sebeknek, minden egyes halálnak súlya van a vásznon. Ehhez pedig remekül illik az a kilátástalan és pokoli jövőkép, amit Mangoldék megteremtettek. 

Hugh Jackmannek nagyon fontos szerepet töltött be a karrierjében Rozsomák karaktere. Pontosan 17 évig és 9 filmen keresztül volt ő a Farkas. Már bejelentette, hogy többet nem tér vissza (Soha ne mondd, hogy soha?!) és így láthatóan mindent beleadott ebbe az utolsó filmbe. Az X-Men-filmek közül itt válik teljesen eggyé a szereppel és játszik egy akkorát, hogy az elképesztő.

logan-hugh-jackman-1.jpg

A Deadpool után a Logan is bebizonyította, hogy igenis, van kereslet a korhatáros képregényfilmekre. Míg a Marvel készíti a fiatalokat megcélzó filmjeit, addig a Fox simán gyárthatná a keményebb filmeket, elfelejtve az ilyen Fantasztikus négyeseket. 

Teljes mértékben kijelenthető, hogy méltó búcsút vettek Rozsomák karakterétől, sőt a Logan személyében megkaptuk azt a felnőtt képregényfilmet, amire mindig is vágytunk. Részemről 9/10, és talán az egyik legjobb szuperhősfilm, amit a The Dark Knight óta láthattunk.

logancarouselm.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr3712314859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása