Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A Kaptár: Utolsó fejezet: Ha ettől nem kapsz agyérgörcsöt, akkor semmitől

2017. február 02. - csak Porter

resident-evil-final-chapter-reviews.jpg

A Kaptár-franchise előző részeinek újranézése okozta örömről már egy pár napja beszámoltam nektek, és rá kellett jönnöm, hogy valóban nem acélos ez a filmsorozat. De minden rosszban van valami jó: azt hittem, A Kaptár: Megtorlás olyan szinten rossz volt, hogy annál már csak jobb lehet az utolsó (utolsó?) Resident Evil-film. Én naív...

Maga a történet - ahogy eddig is - egy teljesen egyszerű alapkoncepcióra épül: Alicenek 48 órája van visszatérnie Racoon Citybe és megállítani az Umbrella vállalatot, vagy teljesen kipusztítják az emberiség maroknyi túlélőjét is.  

mv5bmja3ntc5ntiwov5bml5banbnxkftztgwmtyymdg2ote_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al_2.jpg

Nem egy nagy történet, de erről a dologról már lemondtunk a harmadik részt követően. A baj Paul W.S. Andersonnal van, aki a legutóbbi Kaptár-film óta elfelejtett rendezni, sőt még volt képe ezt a 110 perc förmedvényt egy mozifilmnek eladni. 

Visszasírom az előző részt is, mert az legalább volt olyan gagyi, hogy röhögni lehetett rajta. Ezen viszont még azt sem lehet, mivel a film 85-90%-át egyszerűen nem lehet normálisan követni. Vagy olyan szinten rommá van vágva az adott jelenet, hogy 5 másodperc is 3 vágásból van összeollózva, vagy az éjszakai fevételek vannak olyan iszonyú sötét képpel felvéve, ami miatt szintén nem látunk semmit.

mv5bmtcznzk4mdq5nl5bml5banbnxkftztgwnzayndixmti_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

Ami még szembe tűnő volt, hogy elképesztően agresszív ez a film. És most nem arról van szó, hogy erőszakos, mert az eddig is olyan volt és azzal nincs is semmi baj, hanem hogy mind a vágás, mind a hangkeverés úgy van párosítva, hogy a végeredményt már fáj nézni. 

És ha még nem lett volna elég pocsék a film, elővették az olcsó horrorfilmes megoldást, a jumpscaret. Mikor volt tele egy Kaptár-film olcsó ijesztegetős megoldással? 

mv5bmtgwnjm4ota1ml5bml5banbnxkftztgwodayndixmti_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

De hogy ne csak negatívumot mondjak, a közel két órás játékidőben azért akad egy jelenet, ami elég jóra sikerült. Elég annyit mondanom, hogy a "ventilátoros" 2-3 perc egész élvezhető volt a filmben és ezzel el is mondtam az összes pozitívumot. 

Négy évvel A Kaptár: Megtorlás után itt volt a lehetőség, hogy ha nem is egy marha jó, de egy korrekt lezárást kanyarintsanak a 15 éves franchisenak. Ehelyett ezzel az undormánnyal ajándékozták meg a nézőket. Hát köszönjük szépen! Jóindulattal is egy 2/10 maximum. 

resident-evil-the-final-chapter-high-definition_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr4312177100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása