Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Oculus - ˝Tükröm, tükröm!˝

2014. június 06. - Nikosssz

történet.png

Tíz évvel ezelőtt a Russell család két gyerekének, Timnek és Kaylie-nek az élete gyökeresen megváltozott. a srácot elítélték szüleinek brutális meggyilkolása miatt. Tim a 20 éveiben jár, végre kiengedik a rácsok mögül és egyetlen vágya, hogy normális életet élhessen, de Kaylie-t továbbra is azon szörnyű este emlékei kísértül. Édesanyjuk és édesapjuk haláláért az egykori házukban található antik tükörből előbújó gonosz természetfeletti erő volt a felelős. Kicsit utánajárva kiderül, hogy a tükör már az eltelt évszázad során minden tulajának gondot okozott, halottakat hagyott maga mögött. 


Vélemény.png
Őszintén a Démonok között c. horror film után, azt hittem, hogy most mindenki a szellemház mizériát fogja folytatni, és megint jön pár év pangás, míg kijön egy kemény, ijesztő film. Ezt cáfolta meg az Oculus, amiben nem a házzal vannak bajok, hanem az abban elhelyezett tükörrel. Ezt a filmet, volt szerencsém éjjel nézni, szóval lehet csak ez miatt, de még jobb volt, mint az előbb említett film. Kellően ijesztő, és kellően izgalmas, hogy egy másfél órás esti mozit korrektül kitöltsön. 

Ami nagyon furcsa volt a filmben az a párhuzamos idősík. Az elején még elment visszaemlékezésnek a sok jelenet, ahol főhőseink még gyerekek, de a végére annyira játszottak ezzel, hogy nem tudhattuk mi igaz és mi a képzelet műve. Lényegében ezzel az ötlettel, hogy a tükör hatással van térre, időre és érzékekre is az alkotók bármit megcsinálhattak! Mondjuk, ha ehhez viszonyítjuk, akkor talán bele estek a hibába, hogy az egész túlságosan kiszámítható! De azért voltak pillanatok, amikor hiába sejtetted mi lesz, az egészet elfeledtették, és egy teljesen más irányt mutatott. Vegyük csak példának az *SPOILER/ alma-villanykörte esetet! /SPOILER VÉGE* Szóval ez is inkább pozitív mint negatív.

A legnagyobb meglepetést számomra talán a szereplők okozták, és azok jelmezei. Katee Sackhoff mondjuk már letett valamit az asztalra horror téren, de a hangsúly nem is rajta van. Hanem a (számomra) újonc fiatalokon Brenton Thwaites-en és Karen Gillan-on, akiket még nem nagyon láthattunk a vásznon, de mégis egy olyan alakítást hoznak le, ami beleillik a filmbe. Persze nem mondhatnánk, hogy Oscar-t érdemelnek, de egy nagyon jó kezdést produkáltak nálam!

Összesítésben annyit mondhatok, hogy nem kellett sokat várni a Démonok közt utódjára, hiszen máris megkaptuk ezt a remekművet, aminek már most biztos, hogy lesz folytatása, hiszen a tükörnek nem esett baja, és rengeteg lehetőség áll fenn. Nyugodtan merem ajánlani a stílus kedvelőinek, és Stephen King szavait idézve a filmről: ˝nagyon rémísztő˝! Jó szórakozást! :)

Pontok.pngimdb.png6,7/10sajat.png8,5/10Előzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr746282135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása