Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Üss vagy fuss (Hit and Run)

2014. február 04. - Nikosssz

történet.png

Charlie Bronson (Dax Shepard), a korábbi bankrabló most egy kaliforniai városkában él, és egy nap úgy dönt, kilép a tanúvédelmi programból, hogy segítse barátnőjét, Annie-t (Kristen Bell) Los Angeles-i álommunkájának megszerzésében. Annie minden lében kanál ex-pasija (Michael Rosenbaum) azonban a páros nyomába küldi Charlie korábbi társait (akiket Bradley Cooper vezet), és a Charlie védelméért felelős kétbalkezes rendőr is csatlakozik a hajszához. A ráérősnek induló utazásból így hamar eszeveszett és komikus üldözés lesz.Vélemény.pngEgy olyan akció vígjátékról beszélünk amiben az akció az óvodában is elmenne, és a vígjáték pedig 2 mosolyt csalt az arcomra. Azt hiszem ezzel a lényeget el is mondtam. A megnyerő poszter miatt érdeklődtem a film után, és látva a szereplőket gondoltam, hogy egy atom filmet fogok látni. Azonban a remek szereplők sem tették elviselhetőbbé a filmet, mint azt sokszor láthattuk.

Az egész játékidő alatt azt éreztem, hogy unatkozom! Vártam, hogy mikor jön el a fordulat, amikor majd élvezni is fogom a filmet, de erre 80 percet kellett várni a másfél órából, ugyanis csak az utolsó 10 percre lehet azt mondani, hogy elmenne egy gyengébb akciónak. Addig azonban csak hallgatjuk a süket dumákat, a felesleges veszekedéseket, és az utat amelyet sokkal kevesebb idő alatt is meg lehetett volna tenni, mint a filmben csinálták. Továbbá a filmet egy road-movie -nak is szerették volna beállítani, ami egy részben jogos, de ha más szemszögből nézzük, akkor semmi köze hozzá, hisz akkor minden film az lenne, amiben egyik városból elmegyünk egy másikba. Az ígéretes kocsi (a borítóról) okozta talán a legnagyobb csalódást. Nem csak, hogy nem sokat láthatunk és hallhatunk belőle, de a film felénél, vagy háromnegyedénél még el is tűnik, és egy Chevrolett Corvette jön helyette. Ezzel a típussal sem lenne komolyabb bajom, ha normális film révén nem érné utol a sport autót egy combi típusú Cadillac. 

A sok lehúzás után most viszont jöjjön az az érdekes tény, ami a filmet megdobja. Az egész játékidőben lezajló mindenség mindössze 2 millió dollárból lett összetákolva, amiből állítólag a fele csak arra ment el, hogy a zenei jogdíjakat megvegyék. A filmben szereplő autók pedig maga Dax Shepard tulajdonát képezik, ezért is hanyagolták azokat a jeleneteket ahol a kocsikat szét trancsírozzák. Ha ezt is számításba vesszük akkor máris értjük miért ilyen monoton a film, hiszen nehéz lenne megvalósítani a világ legjobb filmjét ilyen költségvetésből.

Ha már annyit költöttek a zenére, azt kell mondjam legalább megérte. A sok retro zene legalább megpróbálja a helyén tartani a hangulatot, ami sajnos túl sokszor csap át unalmasba. Hiába viszont a jó szereplők, ha nem tudják magukból kiengedni az igazi tehetséget. Itt konkrétan Bradley Cooper-re gondolok, akit már-már rossz volt nézni, mert annyira távol állt tőle a szerep. A többi színész pedig úgy tűnt mintha még élvezni is, hogy nem kell túl jól teljesíteni.

Ami biztosan kasszasiker lenne, az szerintem az lenne, ha a film előzményét is megfilmesítenék. Több izgalmat, és több üldözést alkalmazva. Azonban az már egy másik történet, és az még lehetne jó is! Ennél viszont hiába a kedvező érdekességek, nem tudják tartani a lépést! Egyszer nézhetős kategória a számomra!Pontok.pngimdb.png6,1/10sajat.png5,5/10Borító.pngElőzetes.pngonline.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr455798376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása