Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak (Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief)

2013. december 08. - Nikosssz

történet.png

A tizenkét éves Percy Jackson vásott kölyök, az iskolák réme. Egy furcsa idegen rábeszéli az anyját, hogy küldje a fiút egy speciális nyári táborba. Valójában ez nem más, mint a félistenek titkos központja, itt képezik ki a görög istenek halandókkal nemzett, különleges képességekkel megáldott gyermekeit. Percy itt tudja meg, hogy a tenger istenének, Poszeidónnak az eltitkolt fia. A srác persze belekeveredik az istenek háborújába, és rá vár a feladat, hogy visszaszerezze a főisten, Zeusz ellopott villámját, amelyet Hadész, az alvilág ura rejteget. Sok kaland közepette teljesíti feladatát.Vélemény.pngA görög mitológiát az amerikaiak feldolgozták amerikai módra. Azaz, hogy az egésznek olyan hatása van, hogy minden fontos helyre, amerikában van a bejárat. Az Olimpuszra, akárcsak az alvilágba van egy átjáró, ez természetesen ottani földön. Biztos a görögök is oda jártak!

Na de térjünk át a film azon részére amiről már érdemes beszélni. Ugye történetileg, ha az előbbi soroktól elnézünk, akkor még egy elég beleférős fantasy filmet kaptunk. A félvérek világába kapunk bevezetést, akiknek képességeit az egyik szülőjüktől örökölték, akik ugye Istenek. Percy apja éppen Posseidon a vizek istene. Amikor eltűnik a villám, nem értem miért pont Percy van vele gyanúsítva, de ez van. Zeus meg van győződve róla, hogy ő a villámtolvaj. A továbbiakban főszereplőnk két társával elmennek az alvilágba, hogy megmentsék az anyját, és elmagyarázzák, hogy nem ő a villámtolvaj. Egy kapott ajándékban azonban ott van a villám, ami ugye csak az alvilág ura előtt kerül elő, addig nem. Ez elég hülyeség... 

A főszereplők: Logan Lerman a fiatal felkapott színész, akit annyira nem értek, hogy miért ilyen keresett. Eléggé úgy játssza a szerepét, hogy azt látjuk róla, hogy nem is akarja igazán. Nem tud azonosulni a karakterével. A két segítője, meg inkább nagyobb figyelmet érdemelne, mert nagyon jól alakítanak, ők azonban pont azon a felén vannak, hogy kevés filmjük van. Ők nem mások, mint Alexandra Daddario, aki mindössze 5 filmben szerepelt, és a másik Brandon T. Jackson, akinek 7 filmje van. Azokban sem épp a legfőbb szerepet kapták. Érhetetlen ez a világ. 

Egy eléggé felejthető alkotás, de egyszer meg lehet nézni. Aki szereti a görög mitológiát, az nézze meg, és higgye azt, hogy az amerikai föld most görögben van, és akkor még élvezheti is. Na jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png5,8/10sajat.png6,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr845681848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása