Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Fifti-Fifti (50-50)

2013. január 01. - jancsi20

Fifti-Fifti (50-50)

színes, feliratos, amerikai vígjáték, 100 perc, 2011

rendező: Jonathan Levine
zeneszerző: Michael Giacchino
operatőr: Terry Stacey
producer: Evan Goldberg, Ben Karlin, Seth Rogen
vágó: Zene Baker

szereplő(k): 
Joseph Gordon-Levitt (Adam)
Seth Rogen (Kyle)
Anna Kendrick (Katherine)
Bryce Dallas Howard (Rachael)
Anjelica Huston (Diane)
Serge Houde (Richard)
Andrew Airlie (Dr. Ross)
Matt Frewer (Mitch)

Vélemény+egy kis tartalom is :

Sajnos csak most sikerült időt szánnom rá és írni egy olyan filmről amely nekem nagyon tetszett! Szerintem maga a film nem a vígjáték hanem dráma kategóriába sorolható,amit a poénok beikatatásával pórbálnak nézhetővé, szórakoztatóvá tenni!Igaz ezek a poénok sokszor durván hangoznak el egy ilyen helyzetben amire alapszik a film!Mint lentebb a tartalomban is írva van Adam nél rákot fedeznek fel amire ő nagyon rossz idegi állapotba kerül ezért pszichológushoz kényszerül! Sajnos hiába vannak szülei barátai mégis. Persze Seth Rogen (Kyle) a legjobb barátja osztja a legjobb ugyanakkor pont nem odaillő poénokat de mégis kitart mellette. Egyedül itt érezhető az Erős baráti kötődés amely sajnos a mai világban nem nagyon jellemző.Azért írom hogy mai világban mert ez egy Valós történet alapján elkészített film.Na vissza a lényegre : a családjáról pár szót Van egy Élettársa akivel nagyon boldogok addig míg Rachael megtudja a szörnyű hírt.Ezután a kapcsolatuk romlásnak indul amely odáig fajul hogy a nő megcsalja egy "szűrös fickóval!" Adam barátja itt is osztja rendesen a poénjait.A szülei is eléggé komplikáltak az Adam apja beteg, ezért nem mindig ismeri meg a fiát és a saját feleségét aki mindenben mellette áll!Az anyukája kötelességének érzi hogy segítsen rákos fián ezért is lép be egy csoportba. Itt is érződik hogy sokan törődnek Adammal, de ő nem hadja hogy sajnálják! Ez megint egy érzelmet váltott ki belőlem mert ez egy küzdeni akarás motívuma. Adam a kórházban összeismerkedik pár öregemberrel akikkel nagyon jól kijönnek "sajnos a kemoterápia alatt!"A főszereplőnek ha nem lenne elég a rák még egy temetésen is részt kell vennie ahol a megismert barátjától búcsúznak el.Na jó elég a rosszból Van még egy ember akit nem említettem ő Adam pszichológusa akivel szorosabbra fűzik kapcsolatukat! Eljött a műtét napja a műtét sikeres!
Gyorsan felépül és a barátja ismét osztogatja a hülye poénjait. :D

Na hát ennyi lenne röviden szerintem a film tele van érzelemmel amit a szerplőknek nagyon jól sikerült átadnia. Az más dolog hogy egy ilyen "szörnyű tragikus" témából készítettek filmet.
Már vagy 3 x láttam a filmet de még nem untam meg valósinűleg a sok felszabaduló érzelem miatt.!
dramedy szerint:

"Lehet-e, szabad-e viccelődni a rákkal? A Fifti-fifti című, drámába oltott vígjáték – dramedy – egyértelműen felel: lehet és szabad. Sőt: kell."

Tartalom:

HU:

Adam (Joseph-Gordon-Lewitt) 27 éves, egy rádiónál dolgozik, és bár barátnőjével vannak néha gondok, alapvetően elégedett az átlagos életével. Egészen addig a pillanatig, amíg egy rutin orvosi ellenőrzés során kiderül, rákbeteg.

EN:

Inspired by a true story, a comedy centered on a 27-year-old guy who learns of his cancer diagnosis, and his subsequent struggle to beat the disease.

IMDB Pontozás 7,8/10

Saját Pontozás: 10/10

Szerintem simán megérdemli!! :D

Borító:


 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr174990165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása