Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Arrow

2012. december 12. - Nikosssz

A visszatérést kezdjük, egy nemrégiben induló sorozattal... Az Arrow c. sorozat egy képregény imitáció. A Pilot-ot a CW adta le 2012. október 10,-én. Pár rész után be is rendelték az egész évadot ami 23 részből fog állni.

Kritikusok véleménye:

A sorozat kedvező kritikákat kapott, a Metacritic 73 pontot adott neki a 100-ból, 25 kritikus beszámolója alapján. A Los Angeles Times újságírója, Mary McNamara szerint a sorozat egy érdekes alapötlettel, minőségi látvánnyal rendelkezik, és szerinte Stepen Amell egy “poszterfiú (szó szerint) a Katniss Everdeen kollekcióhoz.”  A Filtered Lens az egekig magasztalta az első részt, amiért Christopher Nolan “Batman” filmjeinek hanghordozásában meséli el a történetet, de kritizálta a színészi játékot és a párbeszédeket. Az egészre egy B átlagot adtak, ami itthon nagyjából egy 4-esnek felel meg az iskolai osztályzás szerint (azaz az ötből).

Lényegében egy korrekt kis sorozat indult. Azt még nem tudni, hogy a magyar TV csatornák tervezik-e megvenni a jogokat, ezért még csak felirattal nézhetjük. A sorozat ˝hivatalos fordítója˝ Alias... (További fordításai: Haven, Castle, The walking dead).

Története:

Egy szörnyű hajótörés következtében a milliárdos Oliver Queen eltűnik és mindenki halottnak hiszi, ám öt évvel később rátalálnak egy távoli szigeten a Csendes-óceánon. Amikor hazatér Starling Citybe odaadó édesanyja, Moira, szeretett húga, Thea és legjobb barátja, Tommy várják, ám mindannyian érzik, hogy Olivert megváltoztatták a szigeten eltöltött évek. Oliver igyekszik elrejteni a külvilág elől új énjét és kétségbeesetten próbálja jóvátenni a múltban meghozott rossz döntéseit, különösképpen egykori barátnőjével, Laurel Lance-szel szeretne megbékélni. Oliver újraépíti kapcsolatait, eközben pedig létrehozza titkos alteregóját, Arrowt, egy igazságosztót, hogy helyrehozza családja korábbi hibáit, valamint felvegye a harcot a társadalom problémáival és ezáltal visszaállítsa a város egykori dicsőségét. Nappal Oliver – testőrével és egyben sofőrjével, John Diggle-lel az oldalán – eljátssza a gazdag és gondtalan szívtipró szerepét, hogy ezzel gondosan elrejtse azt a személyiségét, amivé az éj sötét leple alatt változik. Mindeközben Laurel édesapja, Quentin Lance nyomozó eltökélt szándéka hogy elfogja a város új jótevőjét, Oliver édesanyja pedig szörnyű és könyörtelen titkot őriz arról a bizonyos hajószerencsétlenségről…

Pontozásom: Az eddigi részek alapján, semmi problémám nincs vele: 10/10


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr854961356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása