Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Call of Duty Modern Warfare 1

2011. december 31. - 1Devil

Vélemény:

A Call of Duty sorozat eddig készült részei beleértve a kizárólag konzolokon megjelent epizódokat is egytől egyig második világháborús témákat dolgoztak fel. Az új epizód azonban végre szakít ezzel, az unalomig ismételt kor, a fegyverek és a százezerszer végigjátszott így egyre inkább unalomba fúló hadszínterek végre a sutba kerültek. Komolyan mondom, ha még egy normandiai partraszállást meglátok a monitoromon befejezem az ipart. A legújabb Call of Dutyban ilyennel nem találkozhatunk. Csak és kizárólag a modern kori hadviselésé a szerep, ráadásul mindez olyan realisztikus és megdöbbentő formában kerül a képernyőnkre, hogy az már mellbevágó. A haditechnika uralja a képernyőt. Mindvégig éreztetik, érezzük, hogy ezzel az arzenállal szemben ma már senkinek semmi esélye sincs. Ez a borzongás azonban nem lehangolja, hanem lenyűgözi a játékost, aki minden idők legintenzívebb küldetéseiben vesz részt, úgy, ahogy vártuk, elvártuk. Nem kapunk sokkal többet mint eddig, az érzet azonban mégis más, eszünkbe sem jut, hogy a csapat, akiről mindig szuperlatívuszokban beszéltünk egy rókabőrt tett volna le az asztalra.

Single plalyer

A COD első és a második része után ami szintén nagyon jól sikerült,sajna rossz hír érte a PC gamereket,hogy a következő, várva várt rész csak konzolokra jelenik meg.De 2007 Novemberében megjelent a 4 epizód a Call of Duty Modern Warfare 1.Amerikai katona ként kerülünk a senkik földjére,az pedig,hogy kik ellen harcolunk csak a parancsnokunktól és a fejlesztőktől függ.Afgán terroristák,Iraki felkelők,orosz fegyverkereskedők akik szívből utálják az amcsikat.Az egyik főellenségünk orosz lessz,név szerint, Zakhaev, aki a seregével aszt a célt tűzte ki,hogy az amerikaiakat kifüstölve, egy maga teszi rá kezét Saddam olajmezőjére.A fegyverek térén hasonló változatosság várható.A hagyományos kézi stukereken kívül lesz távcsöves puska, rakétavető, páncéltörő, füstgranát, sőt távirányítós rekéta is.Hívhatunk majd légi segítséget,ebben az esetben csak a koordinátákat kell megadnunk a központnak,és egy harci repülő pár perc múlva már ki is füstöli ellenségeink főhadiszállását.

Multi plalyer

Hát igen, a perk-ekért meg kell szenvednünk. Tapasztalati pontokat kell szereznünk. Azért egy tunkolós TDM szerveren elég sokat össze lehet hozni, DE kis idő alatt, sok XP-t összekaphatunk, ha teljesítjük a Challenge-ket. Biza, egy SD szerveren nem csak a bombára koncentrálhatsz, hanem arra, hogy megcsinálj 1-2 ilyen kihívást. A készítők látszik, hogy átgondolták ezeket a kihívásokat. Vannak a "komolyabb" kihívások, hogy pl.: nyerj meg első helyen akárhány SD-t, vagy (fegyver típusokra lebontva) csinálj ennyi-annyi fejlövést. De vannak olyan kihívások, amelyek (szerintem) inkább a poén kedvéért kerültek bele. Az egyik amit teljesítettem, hogy ugorj le X magasságból. Először akkorát kell ugrani, h meglegyen közben a kellő magasság (csak megsérülsz tőle).Ahogy egyre több XP-t szerzünk, egyre nagyobb katonai fokozatokba léphetünk, egy kis szördzsentből igazi generálisokká fejlődhetjük ki magunkat! Ez mondjuk szép és jó, de olyat látni, hogy egy 30 szinttel nálam fejjebb álló fokozatú emberke rámuszít egy rohadt nagy helikoptert vagy bombázást, mégjobban elfog a kissebbségi érzés. Na de komolyra fordítva a szót, szerintem mindegy, h ki milyen szinten áll, attól még ki tudja nyírni a magasabb, fokozatban állókat, max. nem olyan (és nem annyi extrával) rendelkező fegyverekkel.

 Borító: 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr803508544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása