Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A Sas (The Eagle)

2011. december 29. - Morpheus159

Vélemény:

Nem valami jól kezdődött a film, de aztán a felétől egész érdekes lett, de persze ehhez kellett némi váratlan csavar is a történet folyamán. A film első fele elég unalmas lett, majd a történet előrehaladtával, a bonyodalmak kibontakozásával már egész élvezhető lett ez az alkotás. A színészi alakítások szerintem nem mondhatóak túlságosan jónak, nem is voltak a szereplők szimpatikusak, viszont a film helyszíne kifejezetten tetszett. 
Nem volt valami nagy film, egyszernézhető, közepes, de a megtekintését nem bántam meg.

 

Pontozás: 7/10

Rövid Tartalom:

Időszámításunk szerint 140-ben, a római birodalom kiterjesztette a határait egészen Britanniáig. Kaledónia (a mai Skócia) területén rebellis törzsek a távoli északi területeket még tartani tudják. Marcus Aquila (Channing Tatum) megérkezik Britanniába, feltett szándéka, hogy visszaállítsa apja, Flavius Aquila megtépázott hírnevét. 20 évvel korábban, Róma 5000 főből álló kilencedik légiója Flavius vezetésével, a légió szimbólumát, a kilencesek sasát magasban hordozva vonult be Kaledóniába. Sosem tértek vissza, a légió, és a szimbólum eltűnt az ismeretlenség ködében. 

Marcus célja, hogy kiváló harcossá váljon, a célkitűzésének elérését segíti legújabb megbízatása, dél-nyugaton egy kisebb erőd ostrománál vezeti bátran csapatát. Róma kitünteti a bátorságáért, de a seregből komoly sérülései miatt leszerelik, így Marcus összetörten, demoralizáltan kénytelen nagybátyja, Aquila (Donald Sutherland), a leszerelt harcos falujában lábadozni. Amikor Marcus ösztönösen megkíméli egy ifjú briton életét egy gladiátor küzdelemben, Aguila megvásárolja az Esca (Jamie Bell) névre hallgató ifjút, hogy rabszolgaként szolgálja Marcust. Esküt tesz, hogy hű szolgája lesz a férfinak, aki megkímélte az életét.

Miután meghallja, hogy a sast egy északi törzsi templomban látták feltűnni, Marcus akcióba lendül, és Esca segítségével Hadrianus fala felé veszi az irányt.  Amikor egy Guern (Mark Strong) nevű egykori római katonával találkoznak, Marcus ráébred, hogy apjának titokzatos eltűnése valahogyan kapcsolódhat a rabszolgájának személyéhez, és hűségéhez. A titok akkor válik igazán nyomasztóvá, amikor kettejüknek szembe kell szállni a rettegett Seal herceggel (Tahar Rahim).


Borító:

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr783504141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása