Volt egyszer egy filmes blog...

Box Office 2017 - 7.hét: Egy nagy pofoncsata lehet az egészség ellenszere

2017. február 22. - csak Porter

the-great-wall-2017-after-credits-hq.jpg

Mondhatni, amilyen szépen muzsikáltak múlt héten a premierek, olyan csúnyán buktak el az eheti bemutatók. 

A hétvégét ezúttal is a LEGO Batman - A film nyerte. A bemutatkozása után csupán minimálisat zuhant, így 34.2 millió dollárral szerezte meg a vezető pozíciót.

A fekete ruhás igazságosztót követik a szerelmespár roppant erotikus (se!) kalandjait elmesélő A sötét ötven árnyalata, ami pedig már több, mint 50%-os csökkenésével kerek 21 millió dollárt gyűjtött, de világviszonylatban még így is erősen szárnyal. 

Harmadik helyre érkezett meg a nyilazó Matt Damon, aki A nagy fal című filmjével viszont nem udta megmozgatni az amerikaiakat, így a sokat késő film (nálunk már január elején bemutatták) mindössze 18.1 millió dollárral startolt, ami nem lenne olyan rossz, ha nem 150 millióból készült volna. 

A John Wick után az ötödik helyen szerepel Ice Cube és Charlie Day vígjátéka, a Pofoncsata. A tanárbunyós korhatáros komédiára 12 millió dollárt költöttek az amerikaiak.

Gore Verbinski újabb próbálkozása, Az egészség ellenszere is befürdött a kasszáknál. Az elég drága horrorfilm (40 millió) csupán 4.2 millió dollárt kalapozott össze, így valószínűleg ismét elfelejthetjük a direktort egy kis időre.  

Teljes bevételi lista: (heti bevétel / amerikai bevétel / világszintű bevétel)

 1.  LEGO Batman - A film - 34.2 millió / 98.8 millió / 170.8 millió  (budget: 80 millió)
 2.  A sötét ötven árnyalata - 21.0 millió / 89.7 millió / 276.9 millió  (budget: 55 millió)
 3.  A nagy fal - 18.1 millió / 18.1 millió / 262.7 millió  (budget: 150 millió)
 4.  John Wick 2.felvonás - 16.2 millió / 58.7 millió / 90.5 millió  (budget: 40 millió)

 5.  Pofoncsata - 12.0 millió / 12.0 millió / 12.0 millió  (budget: 25 millió)
 6.  A számolás joga - 7.1 millió / 142.6 millió / 163.9 millió  (budget: 25 millió)

 7.  Széttörve - 7.0 millió / 123.6 millió / 193.1 millió  (budget: 10 millió)
 8.  Egy kutya négy élete - 5.6 millió / 50.7 millió / 64.6 millió  (budget: 22 millió)

 9.  Kaliforniai álom - 4.5 millió / 133.5 millió / 339.6 millió  (budget: 30 millió)
10. Az egészség ellenszere - 4.2 millió / 4.2 millió / 8.7 millió  (budget: 40 millió)

Bréking Nyúz: Arany Medve-díjas lett a Testről és lélekről. A Westworld androidja a Han Solo-filmben? Django felesége a Deadpool 2-ben? Gibson is apuci lesz. Megvan az új Simba és Mufasa.

14702431_49e192ddc29e8b102552ebd5fceb6ca2_wm.jpg

Enyedi Ildikó 9 év után új filmet rendezett, Testről és lélekről címmel, ami tegnapelőtt elnyerte az Arany Medve-díjat Berlinben. 

thandie-newton--the-slap-press-conference-portraits--03.jpg

A tavalyi év egyik sorozatos szenzációjában, a Westworldben feltűnő Thandie Newton is csatlakozhat az önálló Han Solo-filmhez.

kerry-washington-django-unchained.jpg

Újabb kiszemelt van Domino szerepére a Deadpool 2.-be. A készítők ezúttal Kerry Washingtont (Ray, Django elszabadul) környékezték meg a szereppel kapcsolatosan.

3210_mel_gibson.jpg

Mel Gibson is csatlakozott az idén érkező Megjött apuci folytatásához.

donald-glover_1.jpg

james_earl_jones_headshot.jpg

Donald Glover és James Earl Jones csatlakozott a készülő Az oroszlánkirály-mozifilmhez. Előbbi Simbát, míg utóbbi - csakúgy mint az 1994-es eredeti mesefilmben - Mufasat fogja szinkronizálni. 

A vörös teknős: Szótlan gyöngyszem

redturtle.jpg

Nem is tudom, mikor láttam ennyire gyönyörű animációs filmet. Most ezt nem csak a kinézetére értem, hanem magára a tartalomra is. Persze, tavalyelőtt volt az Agymanók, de azt nem lehet összehasonlítani azzal az élménnyel, amit most A vörös teknős adott nekem.

Az eddig csak rövid animációsfilmeket rendező Michael Dudok de Wit elkészítette első egész estés filmjét, ami egy férfiról szól, akit egy lakatlan szigetre sodor a víz. Ennyit elég is a sztoriról tudni, mert innentől kezdve már minden mondat a történetről csak rontana az élményen. 

the-red-turtle-film-page.jpg

A vörös teknős különlegessége, hogy egy darab monológ vagy dialóg sincs a 80 perc alatt, leginkább csak aláfestő zene szól. Na de milyen zene?! Laurent Perez Del Mar szerzeménye egyszerűen fület gyönyörködtető. Minden egyes elhangzott dal többet mond ezer szónál, és 5 perc múlva nem hogy hiányolod, de nem akarod, hogy ezt az élményt beszéddel elrontsák. 

A férfi cselekedetei végig természetesen hatnak, nincs benne semmi túlzás, így könnyen a helyébe tudja képzelni magát a néző, amivel még személyesebbé válik ez az élmény. 

turtle-forest_0.jpg

De nem csak belsőleg szép az egész, kinézetre is szemet gyönyörködtetően van kivitelezve. De Wittől nem csak nagyszerű képeket kapunk, hanem tökéletesen játszik a színekkel is.

1027992-theredturtle-05.jpg

Nem kertelek, lazán 9/10, de majdnem 10-es. Egy ilyen alkotás után minden soron következő animációs filmnek fel kell kötnie a gatyáját, ha labdába akar rúgni ezzel a szótlan gyöngyszemmel.

screen-shot-2016-05-20-at-13-29-43.png

Ez a szerelem fájni fog: Song to Song-trailer

song_to_song_jpg_crop_promoxlarge2_jpg_crop_promo-xlarge2_jpg_crop_promoxlarge2.jpg

Megérkezett az első trailer Terence Malick új filmjéhez, a Song to Songhoz. Igazából nem új, hiszen a két éve bemutatott Knight of Cupsszal együtt forgatták (akkor még Weightless volt a címe), csak eddig húzódtak az utómunkák. 

A Ryan Gosling, Rooney Mara, Michael Fassbender és Natalie Portman főszereplésével készült közel két és fél órás film igazából csak improvizációk összessége, mivel elvileg forgatókönyv sem volt. Az biztos, hogy a látványvilággal nem lesz gond, mivel a 3 Oscar-díjas Emmanuel Lubezki fényképezte.
Amerikai bemutató: 2017. március 17.

A Paramount stúdió meglepő lépéseket tett

paramount-logo-100th-anniversary.jpg

Miután a Paramount stúdió a februárra időzített, addig már sokat tologatott filmje, a Körök nem csak kritikailag, de a nézőknél is leszerepelt, bevétel szempontjából is megbukott

Ezután a stúdió átvariálta a naptárját. Kezdve a Bad Boys for Life című harmadik Bad Boys-filmmel, amit 2018 januárjában mutattak volna be, ám eltolták 9 hónappal, így csak novemberben érkezik. 

414434.jpg

A stúdió két idén érkező horrorfilmjét pedig teljesen kivette a listából. Az egyik a már pár éve készülő újabb Péntek 13. reboot, a másik pedig a Brad Pitt főszereplésével készülő Z világháború második része. 

 

Készül A rajtaütés amerikai feldolgozása

the-raid.jpg

Gareth Evans 2011-ben egy mára már klasszikusnak mondható akciófilmet hozott össze, az indonéz A rajtaütést, ami egy toronyházban játszódó akcióorgia volt. Azóta már készült hozzá egy még annál is jobb folytatás, valamint nemsokára érkezik a trilógia lezáró része. 

Joe Carnahan (Füstölgő ászok, A szupercsapat) nemrég jelentette be a Twitteren, hogy Frank Grillo (Warrior - A végső menet, Amerika Kapitány: Polgárháború) főszereplésével amerikai feldolgozást készít hozzá. 

greygrillocarnahanfinal.jpg

Bréking Nyúz: Még idén foroghat az új X-Men-film? Stranger Thingsből a Godzillába. Megvan az új Tomb Raider apja. Még két nagyobb név az Alita: Battle Angelben. Elkészülhet a Jay és Néma Bob visszavág 2.?

xmen0002_1.jpg

Sophie Turner egy interjúban elmondta, hogy valószínűleg még idén decemberben elkezdhetik a következő X-Men-film forgatását, ami az ő karakterére fókuszálna, vagyik Jane Greyre, azaz a Főnixre. A filmnek elvileg X-Men: Supernova lesz a címe és a Dark Pheonix történetét filmesítenék meg. 

maxresdefault_73.jpg

A Stranger Thingsben Elevent alakító Millie Bobby Brown lesz az egyik főszereplője a 2019-ben érkező Godzilla folytatásának, a Godzilla: King of Monstersnek.

1.jpg

Dominic Westtel (300) bővült a Tomb Raider mozifilm stábja. West egy központi figurát, Lara Croft édesapját kelti életre a jövőre érkező filmben, akinek eltűnése végett kerekedik fel Lara, hogy megtalálja. 

jennifer-connelly.jpg

jackie-earle-haley.jpg

Jennifer Connelly és Jackie Earle Haley is csatlakozott a Robert Rodriquez által rendezett Alita: Battle Angelhez.

jay-and-sb.jpg

Kevin Smith elkezdte írni a Jay és Néma Bob visszavág folytatását, ami mostani Hollywood-i jelenségeket (reboot, remake, spinoff, prequiel, sequiel) paródizálná ki.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu