Volt egyszer egy filmes blog...

A Logan rendezője korrupt zsarukról készít filmet

2018. március 17. - csak Porter

james_mangold.jpg

Méghozzá Don Winslow (Drogháború, Vadállatok) nemrég megjelent új könyvéből a The Force-ból, ahol korrupt rendőrök keverednek bele egy hatalmas drogüzletbe. A könyv egyből siker lett és a műfaján belül az egyik legjobbnak tartják. (Bár a Vadállatok is egy remek könyv, amiből egy elég rossz adaptációt hoztak össze...)

Ezúttal James Mangold (Logan) ül a rendezői székbe, valamint a forgatókönyvet is ő fogja írni, David Mamet (Aki legyőzte Al Caponét) szkriptjéből. A bemutató jövő év márciusa, de valószínűleg csúszni fog ez a dátum.

2017-6-19-theforce-ljdoyle-028_wide-77f9c0ea103c262351dd3491180cc6acfc374852.jpg

A vég közeleg: The Avengers: Infinity War-trailer + poszter

mv5bmtkzmte1mjk2nl5bml5banbnxkftztgwmzk2mtuwntm_v1_sx1777_cr0_0_1777_937_al.jpg

Majdnem egy hónap és megérkezik a Bosszúállók: Végtelen háború a mozikba. Addig is itt van a teljes hosszúságú előzetes hozzá, ami után kijelenthetjük, hogy április talán legjobban várt filmjéről van szó. De ne is fecséreljük tovább a szót...
Magyar bemutató: 2018. április 26.

avengers_infinity_war_ver2_xlg.jpg

Göthe Salmander és a fiatal Dumbledore összefog: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald-teaser traielr + poszter

mv5bnja5njq4odk2m15bml5banbnxkftztgwnzywmjk1ndm_v1_sx1498_cr0_0_1498_999_al.jpg

Két éve elég jól szerepelt a kritikusoknál és a kasszáknál is a Harry Potter-franchise előzményfilmjeként szolgáló Legendás állatok és megfigyelésük, ami nem kerülhette el a folytatást. Ezúttal Göthe Salmander a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Iskola igazgatóját, Dumbledore-t kéri meg, hogy segítsen elfogni a Grindelwald nevezetű gonosz varázslót.

A folytatásra maradt Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Ezra Miller, Dan Fogler, ezúttal Johnny Depp, Jude Law és Zoe Kravitz-cel kiegészülve. A rendezést ismét David Yates vezényelte le, J.K. Rowling forgatókönyvéből.
Magyar bemutató: 2018. november 15.

crimes-pott.jpg

Sorozat - Scooby Natural

supernatural-scooby-doo-crossover.jpeg

A supernatural c. sorozat már a 13. évadát tapossa, és most egy teljesen új dolgot dobnak be a nézőknek. A Winchester testvérek (Jensen Ackles és Jared Padalecki) Castiellel (Misha Collins) karöltve belekerülnek egy hasonló tematikájú rajzfilmbe, ami nem más mint a Scooby Doo. Az epizód március 29.én kerül majd a CW csatorna képernyőjére. Addigis egy rövid ízelítőt dobtak csontnak.

Bréking Nyúz: A Végtelen háború lesz a leghosszabb Marvel-film. Megvan a Men in Black reboot főszereplője? Érdekes választás lehet a Zöld Lámpás rendezői székébe. Újra van rendezője A sebhelyesarcú remakenek. Nyáron forog a The Expendables 4.

thumb-1920-859672.png

A Bosszúállók: Végtelen háború lesz az eddigi leghosszabb Marvel-film a maga 156 percével.

26qanda-superjumbo.jpg

A Sony stúdió Chris Hemsworth-t szeretnék megszerezni a Men in Black reboot egyik főszerepére.

christopher_mcquarrie.jpg

A Warner/DC Christopher McQuarrie-t (Jack Reacher, Mision: Impossible - Titkos nemzet) szemelte ki a 2020-ban érkező Green Lantern Corps rendezői székébe.

hm5ijgmlwvasjahtgnomhzvsqq.jpg

Fél éve sínylődött rendező nélkül A sebhelyesarcú remake, és most úgy néz ki, Antoine Fuqua mégis el tudja vállalni a rendezést.

the-expendables-4.jpg

Randy Couture, a The Expendables - A feláldozhatók színésze elárulta, hogy akár augusztusban el is kezdődhet a negyedik rész forgatása. Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger elvileg nem tér vissza.

Hívatlanok 2. - Éjjeli préda: Jó horror, igényes folyatás

the-strangers-2-poster-excerpt.jpg

„Tamara itthon van?”

Szerintem ezzel a véleménnyel egyedül vagyok, de a Hívatlanok, a maga műfaján belül (home invasion) egy remek thriller, ami a rövid játékidőt (86 perc) szépen kihasználva végig odaszegez a képernyő elé, és van egyfajta olyan borzongató hangulata, ami végig kíséri a filmet. Bevételileg is jól teljesített, ám ez a film sem tartozik azok közé, amiket érdemes folytatni. 

Nem így gondolta azonban Hollywood. A folytatás ötlete már az első rész után megszületett - szintén Bryan Bertinotól -, ezt dolgozta át az évek alatt Ben Ketai, aki viszont a borzalmas Sötét erdő-t is írta. Azonban bizakodásra adott okot a folytatás Tiffany I Think We're Alone Now című slágerével felvértezett előzetese, valamint Christina Hendricks (Drive, Sötét helyek) és Martin Henderson (A kör) a főszerepben.

mv5bn2m2zdu2yjutytdhms00mdm1lwjmmtutzguyowm3njmxyjuwxkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

A történet középpontjában ezúttal egy család áll, akik út közben megszállnak egy tóparti lakóparkban. Az este azonban egy rémálomba csap át, amint feltűnik három maszkos alak, akik terrorizálni kezdik a famíliát. 

A Hívatlanok 2 is húzott egy olyat, mint anno A bűn éjszakája, és a második részre átemelték az alapszituációt egy nagyobb "játszótérre", ami elég vegyesen sült el. Egyrészt az pozitívum, hogy a folytatásra változott a környezet, és így nem válik teljesen önismétlővé a film, másrészről viszont a helyszín kibővítésével elveszik az a klausztrofób érzet, ami a Hívatlanok-nál remekül működött. 

mv5bmgqwmjeyyzytnjk4ny00odjklwi2zdutytcwn2vhzjg2ogy5xkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

Így a második részre a nyomasztó thriller helyett inkább egy slasher horrort kapunk, abból viszont a jobbik fajtát. A karakterek egész jók (akik persze itt is elkövetnek fatális baromságokat), a film rövid és pörgős, valamint a zenéje is kiváló, ami remekül idézi meg a 80'-as évek hangulatát.

A baj a fináléval van, ami eléggé el lett szúrva (érted?!), vagy jobban mondva: túl lett húzva. Egy 85 perces film nem engedheti meg azt magának, hogy egy közel 10-15 perces lezárást kapjon, amiben sorra kapjuk a Péntek 13., vagy a Halloween sokadik részét idéző kínosabbnál kínosabb "fordulatokat". 

mv5bzdy5mgqxyzmtowq4mc00nwq0ltg0zgytzjuzodm0zthmogjhxkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm_v1_sy1000_cr0_0_1499_1000_al.jpg

Összességében a Hívatlanok 2. - Éjjeli préda egy elég igényesen elkészített slasher horrorfilm lett, ami egyszeri nézésre kimondottan ajánlott, viszont az utolsó negyed óra sajnos a tipikus ZS-kategóriás horrorokat idézi. Az első rész mérföldekkel jobb ennél, ám a folytatásnak sem kell szégyenkezni... egészen a fináléig.

mv5byzrjmtbmn2utmge5ni00owqwltgwyjetnzjkztexztaznzq1xkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

Hatalmas tahó az új Grincs: The Grinch-trailer + poszter

mv5bmji0oti2otqwov5bml5banbnxkftztgwntkynzg5ndm_v1_sx1777_cr0_0_1777_742_al.jpg

2000-ben kaptunk már egy A Grincs-filmet, méghozzá Jim Carrey-vel a címszerepben, az Illumination stúdió pedig most animációs formában meséli el a Dr. Seuss által írt történetet. 

A Grincs hangja Benedict Cumberbatch (Doktor Strange) lesz. A rendezőpáros pedig Yarrow Cheney (A kis kedvencek titkos élete) és Scott Moisier.
Amerikai bemutató: 2018. november 9.

grinch_ver2_xlg.jpg

Michael Bay végzett a Transformers-filmekkel

michaelbay1.jpg

Michael Bay zenei klipek rendezése után olyan remek blockbustereket készített, mint a Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?, A szikla, az Armageddon, vagy a Bad Boys II - Már megint a rosszfiúk, majd később már csak Transformers-filmeket csinált kisebb-nagyobb sikerrel. A direktor már sokszor jelezte, hogy otthagyja a franchiset, de mindig visszatért hozzá, ám most változni látszik a dolog.

Bay a közeljövőben két filmet is csinál, ami nem Transformers. Az egyik a 6 Underground, aminek forgatókönyvét Rhett Reese és Paul Welnick (Zombieland, Deadpool) írja, amit úgy jellemeznek, mintha A szikla találkozna a Suicide Squad - Öngyilkos osztag-gal. 

michael-bay-e1520520988656.jpg

A másik projectje pedig a Robocalypse, amit sokáig úgy volt, hogy Steven Spielberg fog rendezni. Daniel H. Wilson azonos című regényéből készül, amiben egy Mesterséges intelligencia apokalipszist idéz elő, és a megmaradt emberiség lázad fel. 

Egyre ígéretesebbnek tűnik az új Terminátor-film

1058495759.jpg

Szépen alakul az új Terminátor előkészülete. James Cameron ismét visszatért saját gyermekéhez - ugyan csak producerként -, a rendezési teendőkkel Tim Millert (Deadpool) bízta meg, valamint Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton is visszatér korábbi szerepébe.

A forgatókönyvvel is elkészültek, amit James Cameron és David Ellison ötletéből Josh Friedman (Avatar 2), David S. Goyer (Batman Superman ellen: Az igazság hajnala), Justin Rhodes és Billy Ray (Phillips kapitány) írtak. Valamint egy fontosabb szerepre Mackenzie Davis-t (Mentőexpedíció, Szárnyas fejvadász 2049) castingolták. Nyáron kezdődik a forgatás, méghozzá Budapesten. 

mackenzie-davis.jpg

Alakul a Wonder Woman 2

wonder-woman-2-filming-summer-2018.jpg

A Warner/DC eddigi első kritikai és anyagi sikere volt a tavaly bemutatott Wonder Woman, így nem is volt kérdéses, hogy bejelentik: készül a folytatás. A címszereplő marad Gal Gadot, valamint a rendezés ismét Patty Jenkins kezében van.

A Geoff Johns által készített forgatókönyvet Dave Callahan (Doom, Az apokalipszis lovasai, The Expendables) írja át, és most jelentették be, hogy megtalálták a folytatás főgonoszát is, Gepárdot, akit Kristen Wiig fog alakítani. 2019. novemberében érkezik a mozikba.

150430-fallon-wiig-tease_ujx0yd.jpg