Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Box Office 2018 - 12-16.hét: Sherlock Gnomes lázadása és a szűzőrség hang nélküli éjjeli őrjárata nem túl szexi, ha tombolni akarsz vagy csak Felelsz vagy mersz-t játszani

2018. április 24. - csak Porter

pacific-rim-uprising-rise-up-poster-cropped.jpg

Ismét eltelt egy hónap, így összefoglaljuk az elmúlt négy hét legjelentősebb mozis bevételi adatait.

Kezdjük a Tűzgyűrű: Lázadással, aminek az első része sem volt egy hatalmas kasszasiker (411 millió), ám a Warner után az Universal stúdió is fantáziát látott benne, ám az első három napon csupán 28 millió dollárt zsebelt be, ami édes kevés egy 150 millióból készült filmnél. Eddig 286.3 millió dollárnál tart, ami hatalmas nagy orra esés, még az első részhez képest is.

A Gnómeó és Júlia mintájára érkezett egy Sherlock Gnomes is, ami szintén nem zavart sok vizet. 10.6 millió dolláros kezdéssel 57.6 millió dollárnál jár világszinten, ami még az átlagos budget (59 millió) fényében is elég gyenge.

Az Éjjeli napfény pedig egy újabb szög a YA-adaptációk sírjába. 4.1 millió dollárral kezdett és meg is állt 19 milliónál. A stúdió annyira szégyelli a végeredményt, hogy még a mai napig sem hozták nyilvánosságra, mennyibe került ez a kis "szösszenet". 

ready-player-one-4000x2287.jpg

Már az év elején azt harsogták, hogy Steven Spielberg nosztalgiabombája, a Ready Player One mekkora anyagi bukás lesz. Ám szerencsére nem így lett: az első hétvégéjén már 41.2 millió dollárt behozott, mostanra már világszinten 521.9 millió dollárnál jár. Jöhet a folytatás!

Tyler Perry - aki leginkább női alteregójával szokott hódítani - most egy erotikus thrillert hozott össze Acrimony címmel, amire a közönség egyből ráharapott. 17.1 millió dollárral kezdett neki, és egészen 42.1 millió dollárig jutott. Szép eredmény egy 20 millióba kerülő filmtől. 

a-quiet-place-horror-1300x731.jpg

Két hete mutatkozott be a Hang nélkül című horrorfilm, ami az idei év egyik legnagyobb sikere már most. John Krasinski rendezése 17 millióból készült, amit már az első napon visszahozott. Három nap alatt 50 millió dollárt hozott, mostanra pedig már 206 millió dollárnál jár.

Az elsőre idióta, ám a pozitív kritikákat kapó Szűzőrség sem járt rosszul. 24.1 millió dollárt hozott az első három nap, ezidáig pedig 67.5 milliót.

dqmzzbad5go3rac15elnx3kafvujmsi4ucay65gujkveouv.jpg

A Tűzgyűrű folytatása után egy héttel egy újabb blockbuster érkezett, méghozzá a Dwayne Johnson főszereplésével készült Rampage - Tombolás, ami egy egész korrekt 34.5 millió dollárral startolt, ezzel együtt pedig már 283.2 millió dollárt akciózott össze a Szikla.

A Blumhouse stúdió pedig egy újabb kis költségvetésű horrorral jelentkezett, a Felelsz vagy mersz? képében, ami már az első hétvégéjén megötszörözte (19.1 millióval) a budgetet, mostanra már megtízszerezte (38.1 millió).

i-feel-pretty.jpg

Amy Schumer gyorsan kihasználta, hogy egy nagyobb költségvetésű film se mutatkozott be, így jött egy új filmmel, a Túl szexi lány-nyal. 16.2 millióval tudott is nyitni. 

A 2002-es első rész után itt a Super Troopers 2, aminek szintén jót tett a rivális nélkül maradás. 14.7 millióval startolt ez az akciókomédia.

super-troopers-2-postera.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr7613851094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása