Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Tomb Raider

2018. március 22. - Nikosssz

 

tomb_raider_movie_banner_2.jpg
Ismételten előkapartak a filmesek valamit a szekrény aljáról. Lara Croft neve ismerős lehet a gamereknek is, és a filmeseknek is. 2001-ben készült el az első mozifilm Angelina Jolie főszereplésével, és akkor elég jó visszhanggal indult a film, és korához képest korrekt is volt. 2003-ban követte a 2. része, ami szokás szerint rosszabbul sikeredett minden szempontból. 15 évvel a második próba után ismételten megpróbálják életre kelteni a közismert hősnőt, ezúttal az Oscar díjas Alicia Vikanderrel a főszerepben. Az első előzetesek alapján kiderül, hogy teljesen újból épül fel a tőrténet, és az új játék elemeit is felfedezhetjük, ami bizakodásra adhat okot. A játékkal játszottam, és teljesen meg voltam vele elégedve. Lássuk sikerül-e elérni ezt a filmnek is.

Kezdeném a számomra legrosszabb élménnyel, ami a vágásban nyilvánul meg, főként az elején. A boxolós jelenetben túlzásba estek a kamerák váltogatásával, de nem egy picit, hanem durván. Az ember szinte beleszédül. A későbbiekben szerencsére ennek mértéke csökken. A képi világgal minden rendben volt. Nagyon sok helyen tudtam felidézni a játékból ismert terepet, még ha nem is teljes mása volt annak

 

A sztori magában egy kicsit eltér a játékból megismerttől, de teljesen korrekt. Az elején szépen lassan vezetik fel Lara Croft életét, és jellemét. Hiába örökölhetne hatalmas mennyiségű pénzt, és vállalatokat, nem akarja elfogadni apja halálát, inkább apróért dolgozik, és egy kis lakáson osztozik barátnőjével (erre csak következtetek). Amit picit hiányoltam az az út, ahogy Londonból eljutott a hajóig, mivel ez a rész teljesen üresen maradt. Innentől a szigeten történő dolgok rejt pár fordulatot, de ezeket nem lövöm le. A végén egyértelmű utalást kapunk a folytatásra, amit szerintem bőven biztosra vehetünk, mert egy nagyon jó adaptációt hoztak tető alá.

Alicia Vikander hatalmas alakítást nyújt, és bár sokan nem értenek egyet velem, tökéletesen lehozta a karaktert. A médiában olvashattunk olyanokat, hogy a mellméretei miatt nem képes visszaadni a karakter eredetiségét, de emberek ez most komoly? Valaki ne játsszon ilyen filmekben, mert egyesek szerint kicsi a melle? Nekem teljesen rendben volt a sportos, kockahasú színésznő erre a figurára. Mást nem is nagyon emelnék ki a szereplők közül, mert mindenki eltörpül új szuperhősnőnk mellett.

Nem is húzom tovább, mindenképpen látni kell!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr5913689946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása