Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Box Office 2018 - 8-11.hét: Tomb Raider és Simon az éjszakai expedíción nap nap után egy hívatlan vörös verébre vadászott, aki egy hurrikán miatt időcsavarba került és elkapta a bosszúvágy

2018. március 19. - csak Porter

the-black-panther-film-marvel.jpg

Ismét eltelt egy hónap, így összefoglaljuk az elmúlt négy hét legjelentősebb mozis bevételi adatait.

Legutóbb a Fekete Párduc baromi erős nyitásával búcsúztunk, de ennyi idő után sem nagyon változott a dolog. Immáron ötödik hete vezeti az amerikai bevételi listát, amivel már 605.4 millió dollárnál tart, világszinten pedig 1,182 milliárdnál. Ezzel hazájában lassan a legjobban teljesítő Marvel-filmmé válik, letaszítva a dobogó legfelső fokáról a Bosszúállók-at (625 millió).

Az Éjszakai játék című korhatáros komédia 16.6 millió dollárral nyitott, ami harmadik hetére már 54.2 millióra duzzadt. A 37 millióból összedobott vígjáték 84.6 milliónál jár világszinten, így nem is csoda, hogy a rendezőpárosra le is csapott a Warner/DC, hogy írják meg és rendezzék a Flash-filmet.

d4048-annihilation-poster-with-natalie-portman_1.jpg

Alex Garland sci-fije, az Expedíció ugyan a Netflixre került, ám Amerikában azért pár mozi műsorára tűzte. Ennek köszönhetően egy gyönyörű 11 millió dolláros nyitást produkált, ami mostanra már 29 millióra növekedett. A 45 milliós budgetet ugyan nem fogja megtéríteni, de még így is szép eredmény.

A Nap nap után című romantikus tinifilm azonban eléggé hidegen hagyta az amerikai közönséget. Már a 3.1 millió dolláros start is arról árulkodott, hogy nem lesz hosszú életű a film, de egy hónapra rá már teljesen kikopott a mozikból, összesen 6 millióval.

11925_1.jpg

Jennifer Lawrence kém-thrillere, a Vörös veréb sem rajtolt valami túl jól. Három nap alatt 17 millió dollárt gyűjtött össze, jelenleg 39.5 milliónál tart, világszinten pedig 106.1 milliónál. Ugyan annyira nem volt drága a film (69 millió), de ahhoz kevés lesz, hogy elkészítsék a trilógia maradék két részét.

Sok csúsztatás után a Bosszúvágy is megérkezett a mozikba, és itt volt a lehetőség, hogy Bruce Willis ismét bekerüljön a nagyok közé. Hát nem ezzel a filmmel fog. A közepes kezdés (13 millió dollár) után jelenleg 29-nél tart. Nagy nehezen a gyártási költségét visszahozza majd. 

r_awrinkleintime_payoffposter_1083db22.jpeg

A Disney stúdió sok év után ismét egy nagy költségvetésű, de eredeti ötleten alapuló filmmel próbálkozott, és jó sok évig megint nem fog. Az Időcsavar ugyan 33.3 millió dollárral kezdett, de ennél jóval erőteljesebb rajt kellett volna egy 100 millióba kerülő filmtől. Szerencsére azonban szépen tartja magát (most 61 milliónál jár), de nagy csodára lenne szükség, hogy ebből nyereségesen tudjanak kijönni.

Tíz év után folytatódott a Hívatlanok című thriller. Az erős marketingnek köszönhetően 10.5 millió dollárral sikerült kezdeni a Hívatlanok 2. - Éjjeli prédá-nak, amivel már 18 milliónál tart hazájában. Szerencsére nem volt drága (5 millió), így még az is elképzelhető, hogy a stúdió elgondolkozik egy harmadik részen. (Bár mondjuk, minek?)

22q1ggmw1vt1oittt2ue9q4k6mw_icegnw.jpg

A Hurrikán-meló című borzadály is bemutatásra került, ami az előzetesek alapján valami Asylum-féle ZS-kategóriás "alkotásnak" tűnt. A jobb napokat is megélt Rob Cohen rendező (Halálos iramban, xXx) filmje 3.2 millió dollárral startolt, és kemény 5.3 millióig jutott, pedig eltapsoltak rá 35 misit.

Az elmúlt hétvégén végre mozikba küldték az új Tomb Raider-t, ami végre megtörhette volna a játékadaptációs átkot. Hát sajna, nem így lett. 23.5 millió dollárt sikerült csak összeszednie, így leginkább a nemzetközi piacban reménykedhet a stúdió, ahol viszont egész szépen menetel (126 millió).

9115_1517440299_1621.jpg

Megérkezett az év első vallási filmsikere, ezúttal Dennis Quaid főszereplésével. Az I Can Only Image című film kemény 17.1 millió dollárt gyűjtött össze, amivel már kapásból megduplázta a gyártási költségét. Azért ki hitte volna, hogy pont Dennis Quaid filmje fog ilyen nagyot szakítani?

Végül pedig itt van a Kszi, Simon, ami a kritika szerint egy jobban sikerült tinifilm, méghozzá egy meleg sráccal a főszerepben. 11.5 millió dollárral nyitott, de a jó szájhagyománynak hála simán elmehet akár 30 millióig is.

_5aaace669b89e.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr1213752224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása