Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Hívatlanok 2. - Éjjeli préda: Jó horror, igényes folyatás

2018. március 10. - csak Porter

the-strangers-2-poster-excerpt.jpg

„Tamara itthon van?”

Szerintem ezzel a véleménnyel egyedül vagyok, de a Hívatlanok, a maga műfaján belül (home invasion) egy remek thriller, ami a rövid játékidőt (86 perc) szépen kihasználva végig odaszegez a képernyő elé, és van egyfajta olyan borzongató hangulata, ami végig kíséri a filmet. Bevételileg is jól teljesített, ám ez a film sem tartozik azok közé, amiket érdemes folytatni. 

Nem így gondolta azonban Hollywood. A folytatás ötlete már az első rész után megszületett - szintén Bryan Bertinotól -, ezt dolgozta át az évek alatt Ben Ketai, aki viszont a borzalmas Sötét erdő-t is írta. Azonban bizakodásra adott okot a folytatás Tiffany I Think We're Alone Now című slágerével felvértezett előzetese, valamint Christina Hendricks (Drive, Sötét helyek) és Martin Henderson (A kör) a főszerepben.

mv5bn2m2zdu2yjutytdhms00mdm1lwjmmtutzguyowm3njmxyjuwxkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

A történet középpontjában ezúttal egy család áll, akik út közben megszállnak egy tóparti lakóparkban. Az este azonban egy rémálomba csap át, amint feltűnik három maszkos alak, akik terrorizálni kezdik a famíliát. 

A Hívatlanok 2 is húzott egy olyat, mint anno A bűn éjszakája, és a második részre átemelték az alapszituációt egy nagyobb "játszótérre", ami elég vegyesen sült el. Egyrészt az pozitívum, hogy a folytatásra változott a környezet, és így nem válik teljesen önismétlővé a film, másrészről viszont a helyszín kibővítésével elveszik az a klausztrofób érzet, ami a Hívatlanok-nál remekül működött. 

mv5bmgqwmjeyyzytnjk4ny00odjklwi2zdutytcwn2vhzjg2ogy5xkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

Így a második részre a nyomasztó thriller helyett inkább egy slasher horrort kapunk, abból viszont a jobbik fajtát. A karakterek egész jók (akik persze itt is elkövetnek fatális baromságokat), a film rövid és pörgős, valamint a zenéje is kiváló, ami remekül idézi meg a 80'-as évek hangulatát.

A baj a fináléval van, ami eléggé el lett szúrva (érted?!), vagy jobban mondva: túl lett húzva. Egy 85 perces film nem engedheti meg azt magának, hogy egy közel 10-15 perces lezárást kapjon, amiben sorra kapjuk a Péntek 13., vagy a Halloween sokadik részét idéző kínosabbnál kínosabb "fordulatokat". 

mv5bzdy5mgqxyzmtowq4mc00nwq0ltg0zgytzjuzodm0zthmogjhxkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm_v1_sy1000_cr0_0_1499_1000_al.jpg

Összességében a Hívatlanok 2. - Éjjeli préda egy elég igényesen elkészített slasher horrorfilm lett, ami egyszeri nézésre kimondottan ajánlott, viszont az utolsó negyed óra sajnos a tipikus ZS-kategóriás horrorokat idézi. Az első rész mérföldekkel jobb ennél, ám a folytatásnak sem kell szégyenkezni... egészen a fináléig.

mv5byzrjmtbmn2utmge5ni00owqwltgwyjetnzjkztexztaznzq1xkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr8413726842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása