Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Bright - A netflix nagy dobása

2018. február 22. - Nikosssz


Egy világ melyben együtt élnek az emberek, orkok, tündék és valószínűen még sok más faj. Az alapfelállás az, hogy Daryl Ward (Will Smith) rendőrtársa Nicholas Jacoby (Joel Edgerton) egy ork. A rend éber őrei, nem bíznak az orkokban, főként, ha az közülük való.

Nagyjából ennyi háttérsztorival álltam neki a filmnek, így aztán nem sokat vártam tőle. Alapból egy olyan filmről beszélünk, amit nem a mozivásznakra szántak, hanem a TV képernyőkre, otthoni kényelembe nézve. Az egy másik dolog, hogy a befektetési költsége elég komoly lett. A kezdéssel párhuzamosan kapunk egy rövid világbemutatót, ami alatt Rag´N´Bone Man és Logic Broken People c. száma hatalmasat szól. A zenei világgal a későbbiekben sem volt bajom, hiszen nagyon jól lettek összeválogatva a kicsit darkosabb buddy cop film aláfestései.

A rendező nem más mint David Ayer. Az a David Ayer aki korábban az Utolsó műszakot is elhozta nekünk. A bizakodást le is lombozva ő felelt az Önygilkos osztag levezényléséért is. Híres rendezők ide, vagy oda, mindenkinek megvan a saját jól eltalált, és kissé erőltettett filmes élete. David Ayer a fent említett két film között, itt egy tökéletes arany középutat teremtett, szóval a film egy egyszernézős élvezhető alkotás lett, de nem sokáig fog megemlékezni róla a néző. Mit is várunk el a mai világ filmjeitől? A nézettséget tekintve bátran jelenthetem ki, hogy a film csúcsán jelenleg a képregényfilmek uralkodnak, és a nézők ezt is akarják: Lövések, erőszakosság és látvány! Persze én is tudok élvezni ilyen filmeket, de sajnálom, hogy szinte már csak ezek vannak terítéken.

A sztorija nem hozott semmi különöset, ugye attól eltekintve, hogy emberek és más lények élnek együtt ˝boldogan˝. A főcselekményt már az első 5 percben megkapjuk, és már tudhatjuk is mi lesz a vége. Ez a bajom a filmmel, hogy túlságosan kiszámítható minden. Nehéz újat mutatni, de néha azért jó lenne megpróbálni! Bár mindenképpen pozitívum, hogy nem egy remake vagy egy folytatás lett megint!

Will Smith színénszi játékán látni, hogy nem adott bele mindent. Nemrég tekintettem meg újra a Bad Boys c. filmet, amiben szerintem remekelt mindkét címszereplő, ehhez képest itt mintha inkább egy újoncot látnánk a nagyok asztalánál játszani, sőt igazság szerint a nagyok másik filmnek az asztalánál lehettek, mert Joel Edgerton sem élete alakítását nyújtotta, hogy Noomi Rapaceról inkább ne is beszéljek!

Mindenképpen egy élvezhető középszerű filmmel lett gazdagabb a világ, de lehet, hogy a folytatását nem erőltetném! Az ismert színészek teljesítménye eltörpül régi önmaguk mellett, és ők is csak középszerűek. Remek zenék kerültek a filmbe, de ez nem elég. Egy kikapcsolós estére jó ez, de nem fognak belőle az emberek idézgetni, mint pár klasszikusból!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr6513650306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása