Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

The commuter - Nincs kiszállás, ahogy Neeson számára sem

2018. január 16. - Nikosssz

Az idén 66. életévét betöltő Liam Neeson, aki ezelőtt feltűnt a Star Wars-ban, a Narniában, és a Batmanben, azt hiszem kijelenthetem, hogy az Elrabolva c. filmmel robbant be a köztudatba, és ott találta meg az első olyan szerepét, amit mintha ráöntöttek volna. Mára elég nagy név lett, ahhoz, hogy bevonzza a nézőt a moziba, még egy nem túl izmos előzetes után is. Ez történt most velem is, és azt kell mondjam nem bántam meg.

Komolyan? Most, hogy a nyugdíjkorhatár az egekben?!

 

Jaume Collet-Serra rendezőnek és a főszereplő Neesonnek nem ez az első közös munkájuk. A közös pályafutást a számomra nagyon bepasszoló Ismeretlen férfivel kezdték meg, amit folytatott a Non-stop c. repülős balhé, majd az Éjszakai hajsza folytatta a sort, most pedig itt van ez a filmünk. Aki látta a három előző filmet, az szerintem egyet ért abban, hogy nagyjából ugyanazt a színvonalat képviselik a filmek, és nem spórolnak a kliséken sem. Összehasonlításban ez a mű a Non-stophoz fogható a zárt helyiségben zajló történések miatt. 


Én megyek be, nekem még kevés jelenetem van!

 

Kezdeném azzal, hogy szerencsére ez a film sem ér kevesebbet, sőt egy nagyon jó akció film kerekedett belőle. Kezdésként betekintést kapunk egy teljesen hétköznapi életbe, ahol körbe körbe ugyanaz történik nap nap után. Ennél a pontnál meg is állnék kijelenteni, hogy nem mindennapi ábrázolással vetítik ezt elénk, amivel szinte átérezzük, hogy mennyire szürke és egyhangú főhősünk élete. Ám a film nem szólhat erről, így az elején úgy tervezik főszereplőnk napját, hogy úgy érezze, rosszabb már nem lehet. Természetesen a nézők is tudják, hogy de. A családi kassza szinte mindig üres, így könnyűszerrel felcsigázzák a célpontot, egy kis anyagi juttatásért cserébe, mindössze meg kell keresnie a vonaton valakit, aki nem oda való. Az előzetest nagyjából ennyivel le is zárták, és ezért is tetszett annyira a film, mivel a válaszok, és jó pár fordulatot nem lőttek le idő előtt. 

Remélem a vonatra is jó biztosítást kötöttetek!

Mint ahogy említettem Neesom neve már csalogató lehet a mozipénztáraknál, és nem hiába. A színész nélkül nem lenne olyan a film összhatása mint amilyen. Egyszerűen nem elképzelhető a siker más alannyal. Patrick Wilson és Vera Farmiga is szerepel a filmben, de szimplán el van lopva előlük a show, és akár a Titanic vége fele, ,,Zajlik az évszázad egyik legborzasztóbb tragédiája, de mindenkit az érdekel Leonardo DiCaprio vajon túléli-e ´´ (Videómánia - A Titanicról szakszerűen) - ugye annyi változással, hogy itt nem DiCaprio miatt aggódunk.


Hipotetikusan beszéljünk máshol, és hagyjuk már a vonatokat!

A film az előzetes ellenére képes leültetni a nézőt, és mindvégig lekötni. Mint minden filmnek ennek is megvannak a saját hibái, sőt elég sok van benne, de már párszor leírtam, ezeket a filmeket nem ezért szeretjük, hanem a kikapcsolódás végett. Minél jobban közelítünk a végéhez, annál több megválaszolatlan kérdés merülhet fel a nézőben. Sajnos az elkeserítő tény az, hogy a legtöbbjükre nem kapunk választ!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr4913579843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása