Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A játszma - Amikor a virtuális valósággá válik!

2016. november 23. - Nikosssz

A virtuális valóság korunk egyik új technológiája. Vajon meddig lehet vele elmenni?

történet.png

Egy csapat profi online gamer meghívást kap egy virtuális valóságban játszódó összecsapásra, mely az eddig látott játékokhoz képest egy teljesen új, semmihez sem fogható élményt ígér. A játék, ami kezdetben életük legnagyobb kalandjának indul, hamarosan a túlélésért folytatott harc színtere lesz.

Egy nem túl felkapott filmújdonság került terítékre nemrégiben. A játszma egy nagyon jól működő akció film, egy-két hibával. Az író rendező Charles Barker neve nem mond sokat senkinek, hiszen ez csupán a második filmje, de úgy gondolom, hogy az első olyan amivel számolni lehet.

A nagy hype használattal nagyon sok film értékét veszti, és lehúzzák. Azonban vannak olyan alkotások amelyek kerülik a rivalda fényt, majd amikor oda kerül a sor, a csalódás inkább pozitív mintsem negatív. Esetünkben ez így történt. Amikor valaki leül megnézni egy filmet, és semmit nem vár, azt nem nehéz felűlmúlni. Ez a film a rengeteg hibával, és rossz választásokkal is képes elterelni mindennapunk gondjairól a figyelmet, a másfél órányi játékidőre.

Az alap történet elég jó, és  bár klisékkel tele pakolt a film mégis újdonságot mutat a jelen technika ábrázolásával. Nem sok film dolgoz fel ilyes fajta játékos tevékenységet, de ha valamihez hasonlítaom kéne, akkor a Stay Alive! (Ezt éld túl) c, horror filmhez hasonlítanám. No nem a stílusban, csak az élet/játék párhuzam miatt. A film sztoriján is észlelhetőek a hibák, bár nem hiszem, hogy ez zavarni fogja azokat akik csak relax ként nézik. A vége viszon számomra egy nem várt fordulatot hozott. Ezzel meg alapozta a közepesnél jobb kategóriát.

Színészgárda. Ez az amivel rossz irányba billen az a bizonyos mérleg. Értem én, hogy egy kisebb költségvetésű, meg adjunk esélyt  az újaknak, de ez a film sokkal több lehetett volna jó színészekkel. Itt nem csak ismerettségre gondolok, sokkal inkább a karakterek megformálására. Hihetetlen idegesítő volt számomra 1-2 karakter. Akikkel nem voltak idegesítőek, azok szimplán olyan főszereplő karaktereket adtak akik egy normál filmnél mellékszerepet is nehezen kaptak volna.

Szóval a filmtől nem kell sokat várni, és akkor még élvezni is tudjuk, a színészekből egyértelműen hiányzik valami, de a sztori ötletes! Szombat esti mozinak tökéletes! Jó szórakozást! :)


Pontok.pngimdb.png4,8/10sajat értékelés.png6/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr7011988420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása