Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Idegpálya - Döntsenek a nézők!

2016. szeptember 20. - Nikosssz

˝Néző vagy, vagy játékos?˝

történet.png

A középiskolás Vee nem az a kimondottan bevállalós típus, megszokta, hogy inkább csendben, a háttérből figyeli az eseményeket. Egy nap azonban barátai unszolására benevez egy népszerű online közösségi játékra, az Idegpályára, ahol a Nézők határozzák meg, milyen vakmerő feladatokat kell teljesíteniük a Játékosoknak élő, egyenes adásban. Vee a New York-i éjszakában összetalálkozik a titokzatos idegennel, Iannel, akiről hamarosan kiderül, szintén az Idegpálya játékosa. A Nézők egyből felfigyelnek rájuk és irányításukkal már együtt kell végigcsinálniuk a vadabbnál vadabb feladatokat. A páros néhány óra leforgása alatt óriási népszerűségre tesz szert az internetes szurkolótábor körében. Ám ami ártalmatlan versengésnek indult, hamarosan adrenalintól túlfűtött hajszává alakul - a Nézők egyre követelőzőbbekké, a feladatok egyre veszélyesebbekké válnak. Vee számára pedig már nemcsak a hírnév és a győzelemért járó pénz, hanem annál sokkal drágább dolog: az élete a tét.Vélemény.png

Szögezzük le, hogy a film nem kapott nagy reklámot. Egyrészről jó is az, ha egyes dolgok nincsenek agyon ˝hájpolva˝, mit például esetünkben. Nagy beharangozással, az előzetesbe bevágott összes értékelhető jelenettel nagyot bukott volna, így azonban élvezhető marad a végtermék. A film az előzetesével keltette fel érdeklődésem, amit véletlen böngészés során találtam meg. A maga egyszerűségével, és hangulatával bevonzott, és elkezdte pörgetni a fejemben a gondolatokat, hogy egy hasonló applikáció vajon mit váltana ki az emberekből. Jegyek foglalva, irány a mozi!

Azt hiszem mondhatom, hogy pár embernél fontos szerepet kaphat az ˝ájkendi˝ (eyecandy), ami ugye azt foglalja magába, hogy a néző nem is igazán a film miatt érdeklődik, hanem inkább a szebbik nem szerepét kitöltő színész miatt. Esetünkben ez nem más mint: Emma Roberts. Azt hiszem senkinek nem kell bemutatni a filmvilágból, hiszen maga mögött tudhat elég filmet, és most már az American Horror Story és a Scream Queens c. sorozatot is. 25 éves kora alatt mondhatni előre felépítette karrierjét, ahonnan reméljük nem indul meg a lejtőn. Ami biztos, hogy a film nem fogja ezen a bizonyos úton elindítani. Remek színészi teljesítményt nyújt, ahogy azt tőle megszokhattuk. A másik nemet főként Dave Franco képviseli aki szintén nem elhanyagolható név ebben a generációban. Lehet csak én látom úgy, de valahogy nem azt veszem észre rajta, hogy a lelkét is beleadja a szerepeibe, amit ebben a filmben is könnyedén érzékeltetett.

A film alapkoncepciója jó volt, és nem egy elcsépelt tinimozi sztoriját tárta a nézők elé. Azt hiszem az író Jeanne Ryan nevét ezentúl figyelni fogom, és remélem még látható lesz pár filmadaptációban. Ténylegesen egy szórakoztató, néhány helyen poénos, de komoly mondandóval rendelkező alkotást nyújtott. Számomra a sztori egyetlen negativitását, a befejező képsorok okozták. Sok minden más végződést is el tudtam volna képzelni.
Egy erős közepes filmet kaptunk, bár szerintem a ráakasztott thriller címke nem igazán felel meg.

Pontok.pngimdb.png7/10sajat értékelés.png7,5/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr6511722837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása