Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Nikosssz - TOP 10 (2015)

2015. december 31. - Nikosssz

Újra eljött az év vége, és bár a cikkek részemről megfogytak ezt a tradíciót nem hagyom ki. Ebben a csokorban összegyűjtöm a számomra legjobb filmet az idei évből, és röviden tisztázom, miért is rá esett a választás. Ne is húzzuk az időt, ugorjunk neki.

 

10.

Halálos Iramban 7

Az egyik főszereplő tragikus halála sokakat megrázott, de szerencsére méltó képen elbúcsúztatták. A pótolt CGI jelenetek és dublőrök nem regisztrálhatóak, ezért csak a film végén döbbenünk rá a veszteségre. A szériáról már sokan lemondtak, amikor is átfolyt az egész egy mesébe illő jelenetekkel teli akciófilmbe, nekem mégis bent tudott maradni a TOP10 listámban!

9.
Vakáció

Azt hiszem az idei évben akadt pár igazán jó vígjáték is, amiből válogathatunk. Nálam a családi kiruccanásnak sikerült ide küzdenie magát, mert egyszerűen az ember leül, és míg a film tart, ő csak kikapcsol és élvezi a jó poénokat, és a vicces kalandokat.

8.
Bérhaverok

Ismét egy vígjáték, de számomra a legtöbbet a főszereplő adta hozzá, mert ugye Kevin Hart korunk egyik legjobb vígjáték színésze. Remek jelenetek, és jó történet. A nevetés garantált, ennél a filmnél.

7.A kém

Ígérem ez az utolsó komédia a listámon, de szerintem jogosan került a listámra. Egyetlen hátránya volt számomra, hogy Stathamat egy igen buta szerepre kérték fel, amit ő el is fogadott. McCarthy és Jude Law hatalmas alakítást nyújtott. Remek film.

6.Önkívület

A sok vígjáték után jöjjön is egy jó kis akciódráma. Nem vártam sokat a filmtől, lehet ezért is tetszett ennyire. Reynolds eddigi legjobb szereplését nyújtotta véleményem szerint. Maga a történet is nagyon tetszett, és volt, hogy meg lepődtem rajta. Nekem bejött.

5.Bosszúállók - Ultron kora

Azt hiszem jogosan mondhatom, hogy ez a MARVEL egyik legjobban várt filmje volt az idén. A nagy várakozást a sok néző is alátámasztja, hiszen igen hamar elért igen nagy bevételt a Bosszúállók újabb kalandja. A vizuális effektek helyén valóak voltak. Az új szereplők tetszettek, bár valakivel nem tart a hosszú barátság.

4.A legenda

Azt hiszem egy színész a tehetségét egy ilyen filmnél mutathatja meg igazán. Tom Hardy mindkét főszerepet istenkirálycsászárul játszotta, annak ellenére, hogy 2 teljesen különböző beállítású alakot kellett neki eljátszani. Korunk egyik, ha nem a legjobb színészéről van szó. Oscart neki!

3.Star Wars - Az ébredő erő

A Disney-s Star Wars-öt az év legnagyobb durranásának is mondhatjuk, hiszen a legújabb epizód sorra döntötte meg a rekordokat, és már az 1 milliárdos álomhatárt is túlszárnyalta, és még csak 2 hete vetítik a mozik. A vélemények megoszlanak, az enyém ott ragadt le, hogy érdemes volt az éjjeli premier vetítésre befizetni, mert mint a látvány világ , mint a szereplők nagyon bejöttek, így az egész film is.

2.Mélyütés

Az utolsó napon ebben az évben erre a filmre esett a választásom, és nagyon nem bántam meg, hogy ezzel a remekművel zárom a régi évet. Jake Gyllenhaal nagyon beleadott mindent a szerepébe, és hihetetlen transzformációt váltott ki fizikailag is saját testén. Le a kalappal előtte. A film pedig bármennyire is kiszámítható izgulunk a főszereplőért, és együtt törünk össze vele, majd a végén együtt kelünk fel a padlóról. Nagyon azonosulni tudtam a filmmel! Imádtam. Ezt még sokszor meg fogom nézni! :)

1.Mad Max - A harag útja

Azt hiszem nem nagy meglepetés, hogy az első helyet ez a film viszi. Vizuális orgia mellett egy remek kalandot is ad számunkra, amiben végig tűkön ülve szurkolhatunk a főszereplőnknek. A remek kocsik nagyon brutálisan megdobja a posztapokaliptikus világot, és egy kifogásolhatatlan film a végeredmény. A másik dolog a már említett Hardy tehetsége és a Legenda dupla szerepén kívül itt is brutális alakítást nyújtott. Remélem nem ő lesz az újabb Di Caprio és rá talál a kis aranyszobor! Sok sikert neki!

 

 

Remélem jövőre sem lesz könnyű dolgom összeállítani a TOP10-et, a rengeteg jó film miatt. Ez úton kívánok mindenkinek nagyon boldog és sikerekben gazdag új évet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr108217086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása