Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Mad Max - Fury Road! - Őrületes fogócska!

2015. május 22. - Nikosssz

történet.pngA világvége olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének hosszú ideje vége, a Föld egyetlen hatalmas sivatag; a kevés életben maradt kíméletlen gyilkossá, fosztogató ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább bírja. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák, ami, úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Ketten vannak, és örök menekülés az életük. Az egyikük Max: hallgatag, harcos férfi, aki felesége és gyermeke halála után már csak a megbékélést keresi a vad káoszban. A másik Furiosa, a katonanő, aki úgy hiszi, túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, arra a tájra, ahol a gyerekkorát töltötte.
Vélemény.png
30 év után a zseniális George Muller ismét előszedte a mára ikonná vált, Mad Max-et és elkészítették a folytatást. Azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy ha már a Mad Max nevet kapta a film, akkor igen nagy elvárásokat kapcsolhatunk a filmhez. Vajon képes ezt az elvárást teljesíteni? Úgy tűnik, hogy IGEN! A Harag útjára keresztelt rész betoppant a mozikba, és bankot robbantott. Nem is csoda, hiszen az előzetes is nagyon brutálisra és hangulatosra sikerült. A sikerhez hozzájárult valószínűleg Tom Hardy és Charlize Theron is.

A sztori egyszerű mint az 1x1. Igazából, talán mondhatjuk, hogy nem is akartak erre építeni. Sokkal inkább építettek a látvány világra, ami igen tetszetősre sikeredett. Minden filmben szinte látható 1-1 autó leamortizálása legalább, de ilyen szinten, még azt hiszem senki nem vitte végre. Nem az a tipikus figyeld a BMW-t, hogy összetörik jelenetek. Nem kiszámítható mikor fog történni valami komolyabb baleset. Persze nem minden szituációra igaz, csak általában. Az autók megjelenítése a másik hatalmas plusz. Remekül kivitelezett tragacsokat láthatunk a vásznon mozogni, és egymást zúzni. Szintén jópont a posztapokaliptikus világ megformálása, ahol szinte minden csak sivatag. Lényegében egy konkrét látványorgiát nyújt a film.

A szereplőkről nem igazán tudok sokat mondani. Tom Hardy napjaink egyik legjobb színésze, és remekül helyt állt ebben a szerepben is. Kicsit fura volt, hogy nem szabtak rá milliónyi szöveget, de hát, ha a karakter a kevés szöveget kívánta meg, akkor egye fene, Hardy kárpótol minket a játékával. Charlize Theron karaktere is nagyon ötletes, és külön tetszett a hiányossága. A többi mellékszereplő is mind jellegzetes, és könnyedén kitalálható ki melyik oldalon áll.

Nem is ragozom tovább, és lezárom azzal, hogy irány a mozi, hogy megnézzétek ezt a remekművet! :)Pontok.pngimdb.png8,8/10sajat értékelés.png9,5/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr437483546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása