Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

The Equalizer - Mélyvízben Denzel Washington!

2014. december 18. - Nikosssz

történet.png
Robert McCall-ról (Denzel Washington), a nyugodt életet élő bostoni állampolgárról senki sem gondolná, hogy egy visszavonult volt kommandós. De a saját halálát megjátszó ügynök újraéled önálló száműzetéséből, hogy megmentsen egy fiatal lányt (Chloe Grace Moretz) az erőszakos orosz gengszterektől. De a bosszúhadjárat nem csak a bosszúról szól, hanem folyamatosan felfedi, hogy a törvény néha nem elég és át kell lépni a határokat. Ha valaki bajba kerül és nincs hová fordulnia, McCall-ra biztosan számíthat, ő a tehetetlenek védelmezője.

Vélemény.png
Tisztáznám, mielőtt valaki félre érti a címét.. Nem a film minőségére utaltam a mély vizes dologgal, csupán arra, hogy a film nem tárogat semmi múltbéli problémát túlságosan, inkább egyből a mélyvízbe taszítva szereplőnket egy igazi kemény akció filmet kapunk. Eddig is nagyon bírtam a Denzel filmeket, és amikor azt hittem már kezd majd hanyatlani a filmes karrierje, akkor feldobták a Két kalibert Marky-val, most pedig ezt a remek szórakozást nyújtó filmet! Úgy látszik van akin nem fog az idő, hiszen idén már 60 éves lesz, de meg sem kottyan neki!... A filmben nyújtott alakítása után nem tippelne az ember 50 fölé ebben biztos vagyok.

Na de a film!.. A sztorija eléggé zsírszegény, de a körítése igencsak szaftos. Nagyon úgy tűnik, hogy a készítőknek nem volt érdeke, hogy a 12-es ismerhető karika legyen a sarokban, hiszen nem kímélték az áldozatokat, és néhol elég brutális gyilkossággal oldották meg! Ezért is tetszett igazán a film, mert a vágásokat nem úgy hozták össze, hogy érthetetlen legyen ki, mitől, hogyan!.. Egyszerűen újra feldolgoztak egy sokszor eljátszott filmet, de képesek voltak benne valami újat is adni!

Mint mondtam Denzel Washington kiválóan alakított, és ismét bizonyította rátermettségét! Aki még ott van az a félig magyar származású Marton Csokas. Nagyon beleillik a profilba amit alakítania kellett... Hidegvérrel küzdi végig magát a filmben, és a végén is jól hozza a szerepet!

Mi az ami még igen tetszett a filmben? A jelenetek mielőtt beindult a kőkemény akció!... Hasonlót már elsütöttek a Sherlock Holmesban, de ez egy kicsit mégis más volt, és hatásos... 

Összesítve nem nagyon tudok többet írni a filmről!... Dícsérték eddig is, és meg is értettem mire fel!.. Könnyed esti kikapcsolódás! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png7,3/10sajat értékelés.png8,0/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr96994457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása