Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A séf - (Chef) - Újabb gasztró film a láthatáron!

2014. augusztus 22. - TheKrisz


történet.png

Carl Casper (JonFavreau) egy híres séf, aki mindent tud az ételről, de egyre kevesebbet a fiáról és az életről. A twitterről pedig azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák. Döbbenten veszi tudomásul, hogy ezrek olvasták a sületlenségeket, amit egy komisz ételkritikus pikírt kritikájára válaszolt. Mikor munkanélküli lesz, volt neje (SofíaVergara) unszolására elhatározza, hogy elfogadja a nagyképű volt pasijának (Robert DowneyJr.) a segítségét és megvalósítja egy régi álmát: nekivág Amerikának egy büfékocsival. Az útra elkíséri a kisfia és hűséges séf barátja (John Leguizamo), hogy együtt segítsenek Caspernek rájönni miért is érdemes élni. Természetesen a kubai szendvicscsodákon kívül.

Vélemény.png

Az Élet ízei után itt a következő gasztró film, ezúttal viszont más kifejlettel. Míg Hassan az indiai fiú egyszerű szakácsból lett séf, itt Carlnál, séfből lett egyszerű szakács, avagy büfékocsis. A tengerentúlon május 9-től lehetett látni már, de egy ideig csak korlátozott számú mozikban. Igazán május 30-án látott napvilágot a film, s nekünk közel 5 hónapot kell várni, mire eljut hozzánk október 2-án.

A történet szerint Carl az egyik legjobb séf, de magával sose elégszik meg, - tipikus gasztró témájú filmek felfogása - így mindig próbál kisütni valami jót, de a kritikus lehordja. Egy baki miatt állását és hírnevét is elveszti, így büfékocsisként kell tevékenykednie. Ami az elején elég megalázó és nehéz lehet neki, de az idő múlásával visszakapja hírnevét, valamint fiáról is többet tudhat meg, hisz besegít neki. A twitteres posztok az ételei kritikájáról nagyon ötletes jelenetek és vissza-vissza köszönő motívum, tán lehet szponzoráció.

Amerikában ez a film aktuálisabb, hisz a mexikói bevándorlókhoz is szól a zenei stílus és az étel kavalkád miatt. Így leginkább náluk volt különösen népszerű. Egy-két híres színész cameozik a filmben, mint Robert Downey Jr.,Dustin Hoffman vagy ScarlettJohansson. Ami számomra negatívum az az, hogy Carl a büfékocsija miatt bejárja az Államokat, ennek ellenére a tipikus amerikai utazásos jelenetekről alig van szép felvétel. Pont kihagyták a 66-os utat. Ezt a részt nem igazán dolgozták ki, viszont az ételek elkészítését mindennél jobban kidolgozták ennél a filmnél. Kifejezetten a családosoknak szól, vagy nőknek, vagy, akik szeretnek sütni-főzni.

Pontok.png

imdb.png7,6/10sajat.png7/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr696608507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása