Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Batman: A sötét lovag visszatér 1-2. rész

2014. augusztus 20. - TheKrisz



történet.png

Batman: A sötét lovag visszatér - 1. rész

Miután Bruce Wayne bevégezte küldetését, a többi szuperhőshöz hasonlóan nyugdíjba kényszerült. Egy évtizede már, hogy letette a Denevéremberes jelmezt. Ám azt kell tapasztalnia, hogy Gotham City megint a bűn mocsarában vergődik, a gonosz mutánsok átvették felette a hatalmat. Harvey Dent, alias Kétarc felbukkanása végül arra készteti Wayne-t, hogy újra magára öltse a Sötét Lovag jelmezét, és szembeszálljon a bűnözőkkel. A tini Carrie személyében nem várt segítőtársa akad.

Batman: A sötét lovag visszatér - 2. rész

A Sötét Lovag és segítőtársa, Robin megmentette a várost a Mutánsok rémuralmától. Ám Batmannek nincs ideje a nyugdíjba vonulás kérdésével foglalkozni, mert új ellenfelek tűnnek fel a színen. Azaz, nem is annyira újak! Az Arkham-i Elmegyógyintézetben lévő Joker féltékenyen figyeli, ahogy Batman újra a reflektorfénybe került. Ördögi tervet eszel ki, hogy ellenfelét a pokol legsötétebb bugyraiba taszítsa. Ezzel egyidőben a militarizált Superman is feltűnik a színen, hogy igazságot szolgáltasson az USA nevében.

Vélemény.png

Erről a meséről azért gondoltam, hogy mindenképp kell egy írás, mivel a közelgő (najó, azért még van idő bőven) Batman V Superman film előtt érdemes megnézni ezt a mesét, hogy kicsit szokjuk az új Batmant és univerzumát. Mint a filmben, itt is Batman kiöregedett a szakmájából, közel 10 év telt el legutolsó feltűnése óta. Gordon nyugdíjba megy lassan, Robin pedig már a múlté, csak a ruhája maradt.

Az alvilágot mutáns bandák uralják, amibe Batman nem tud beletörődni, így felveszi a harcot, egy új Robinnal együtt. Közben természetesen új gonosz születik, mégpedig Joker (kicsit idegesítő volt ez a karakter nekem). A borítóképek ellenére a hangulat nem annyira sötét, mint egy megszokott DC univerzumnál, ennek ellenére van egy stílusa. Batman ruhája és jele már a Batman V Superman-re utal, s megjelenik Superman is a 2. rész elején, de a nézeteltérés nem torkollik még konfliktusba.

Habár hasonló lesz a film is, úgy gondolom ez a mese még távol áll tőle. Sokkal több hasonlóságot vártam, ennek ellenére tetszett, s a mese nem túlzottan gyerekek számára készült. a 2. rész inkább politikai utalásokat tartalmaz, mintsem Batman és Superman konfliktusát, ahogy azt beígérték sokan. De aztán a csalódást megszünteti egy nagyon jó Joker-Batman harcjelenet (itt Joker karaktere már érezhetően beteggé formálódott), majd végül a rendőrség beszállása is, hogy letartóztassák Batmant. Mivel veszélyt jelent Gotham-re nézve, így Superman közbelép, s itt válik igazán élvezhetővé a film. Batman páncélruhája teljesen a filmre épül. Az összecsapás nagyon élvezetes jelenet. Aki számára nem világos, hogy hogyan fog összecsapni Batman és Superman, annak mindenképp ajánlom e 2 mesefilm megnézését a nagy finálé előtt!

Pontok.png

imdb.png1. rész: 8/10

2. rész: 8,3/10sajat.png1. rész: 7/10

2. rész: 8/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr386620529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása