Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Csúnya, gonosz bácsik

2014. május 28. - Nikosssz

történet.png
Egy kislány eltűnik, néhány nappal később megtalálják egy erdőben: megerőszakolták és meggyilkolták. A durva modorú rendőr meg van győződve arról, hogy a gyilkos egy magányos tanár. Amikor a tanárt felfüggesztik, megpróbál személyesen elégtételt venni az áldozat apján. A Quentin Tarantino által nemes egyszerűséggel "az év legjobb filmjének" nevezett alkotás igazi fesztiválkedvenc.Vélemény.png
Lehet rossz film az, amire maga a mester (Tarantino) azt mondta, hogy az év legjobb filmje? Persze, hogy lehet! Azoknak akik nem szeretik a hasonló durva ám mégis humoros filmeket. Az a csipet humor is inkább csak olyan fekete humor, amin társaságban nem nevetnénk hangosan, de lehet, hogy belül majd megszakadunk. Ez a film rengeteg ilyenféle humort alkalmaz. Azonban nem szerénykedik olyan durva kínzásoktól, amitől a gyengébb gyomrú nézők akár instant cifrahányást is kaphatnak.

Kegyetlenül mutatja be a film az emberi kínzást, és nem tudjuk biztosra eldönteni, hogy vajon azt a szadista pedofilt gyötrik-e aki megérdemelne egy hasonló stílust, vagy pedig egy teljesen ártalmatlan tanárt, akit a pletykák miatt el bocsájtanak, és a diákjai is kigúnyolják. Talán ez a filmnek a legkimagaslóbb előnye, hogy tényleg az utolsó percig nem tudjuk, hogy ki az aki igazat mondd, és ki az aki hazudik? És bár ha tudnánk is, hogy kinek milyen szerepe van, biztosan belebonyolódnánk a jó-rossz tulajdonságokba, hiszen mindenki legalább egyszer megzakkan a film alatt. A részletes kínzás mellett ahogy említettem a fekete humor is nagy szerepet játszik. Ez a két dolog, sokszor olyan gyorsan váltja fel egymást, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy milyen stílusú is a film, amit nézünk. Egy jó kis thriller, vagy egy sima akció, esetleg egy vígjáték? Most, hogy így megnéztem, és majdnem teljesen meg is emésztettem a filmet, egyértelműen rá kell bólintsak arra, hogy egy nagyon brutális, de remek filmet adtak ki a készítők a kezeik közül.

Büszkélkedhet a film azzal is, hogy nem Hollywood nagy sztárjai adják a megszokott arcokat, hanem új figurákkal játszatják a szerepet, akik közül egyik sem volt ismerős! (Bár az egyik főszereplő igencsak hasonlít egy volt tanáromra! :D). A filmnek ezt a tulajdonságát a pozitív és negatív állapotokra is sorolhatjuk, hiszen nem tudhatjuk mi lett volna, ha ismert arcok játszottak volna. Lehet annyira túljátszottak volna, hogy egy semmit kapunk, de lehet, hogy egy ennél még jobb élményt nyújtó művet tekinthettünk volna meg. Bár a filmipart ismerve pár éven belül jön majd egy amerikásított változat is. Majd meglátjuk mit hoz a jövő. Abban sem vagyok 100%-ig biztos, hogy folytatás nem tervezett, hiszen a vége eléggé lezáratlan marad.

Mindenképpen egy brutális filmet hagyhatunk magunk mögött, de szerintem ha bírjátok a lábkörömtépést, vagy az ujjtördelést, akkor vessétek rá magatokat! Nem fogjátok megbánni! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,9/10sajat.png8,5/10Előzetes.pngonline.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr896221862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása