Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Mellékhatások - (Side Effects)

2013. augusztus 27. - Nikosssz

történet.png

Emily (Rooney Mara) és Martin (Channing Tatum) fényűző életet éltek, mindenük megvolt, amire csak vágytak, egészen addig, míg Martin belső kereskedés miatt börtönbe nem került. Négy év után a fiatal feleséget épp úgy letaglózza férje szabadulása, mint mikor lecsukták: képtelen örülni az együtt töltött időnek, mély depressziója öngyilkossági kísérletbe kergeti. Emily felkeresi Jonathan Banks (Jude Law) pszichológust, abban reménykedve, hogy a terápiák, és az antidepresszánsok kirántják elkeseredettségéből, és újra élvezni tudja az életet. De Emily tünetei nem változnak, egyre sötétebb gondolatai már-már az őrületbe kergetik őt. Ekkor dönt úgy Banks, hogy egy új gyógyszert ír fel a fiatal nőnek, azonban a nem várt mellékhatásokkal senki nem számol.

Vélemény.png

Vannak filmek amiről mindenki tudja, hogy nincs neki realitás alapja, és vannak az ilyen típusú filmek. Mindig is vonzódtam azokhoz a filmekhez, ami jobban belegondolva lehetséges. Őszintén ettől a filmtől a sztorit olvasva nem ezt vártam, de kellemesen csalódtam. Nagyon érdekelt a film, és bár nincs túl bonyolítva, fokozatosan kapjuk az új információkat, mégsem tudjuk kiszámítani előre a filmet. Véleményem szerint az egész film egy hatalmas csavar. Komolyan meglepett, ami elég nagy szó.

A sztorit inkább nem háborgatom, hiszen nehéz lenne spoiler nélkül írni, és ebben eléggé illúzió romboló. Amit viszont leírhatok, pedig spoiler, az nem más mint Channing Tatum főszereplőként említésének hibája. Ugyan miért is kapott főszereplő megnevezést? Azért az összevissza 5 percért amit a filmben játszik? Számomra túl jó színész, hogy ilyeneket vállaljon, de ő tudja!

Jude Law alakítása viszont nagyon tetszett. Mondjuk nem is várhattunk rosszat tőle. Már elégszer bizonyította, hogy alkalmas szereplőnek, és már elég régóta az iparban van. Igen, az a Jude alakítja ebben a pszichiátert aki Robert Downey Jr. jobbkezét Dr. Watson-t is!

A két női szereplőt nem tudnám jellemezni őszintén. Az, hogy hitelesen játszanak-e nem kérdéses. De a szerepük már ismét lelőne pár fordulatot a filmben, ezért nem is próbálkozom velük, csak meg dícsérem őket!

Maga a film nagyon jó kis krimi-thriller. Az elején lassan indul be, de biztosítja a film későbbi hatását. Ha elsiették volna nem ütne akkorát. Szépen felépített alkotás apránként darabjaira szedve. Az elsőt fél óra után kezd izgalmassá és csavarossá válni az egész.

Összegezném az előbbi sorokat: Különc kis alkotás még talán a saját műfajában is, de igenis élvezhető, meglepő sztori, jó színészi játékkal. Van benne pár dolog ami nekem szúrja a szemem, de nem sokat változtat az értékelésemen, ami egy erős közepes!!! Jó szórakozást! :)

Pontok.pngimdb.png7,2/10sajat.png8,5/10Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr845481192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása